Παρέμβαση Μίχου για την οδική ασφάλεια και τις συγκοινωνίες

mixos280

Στο νέο καθεστώς μετεπιβίβασης του επιβατικού κοινού από τα λεωφορεία  στο μετρό του Αιγάλεω, άσκησε κριτική ο βουλευτής Β΄ Αθηνών ΠΑΣΟΚ κ. Λάμπρος Μίχος, σε συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής της Βουλής για την Οδική Ασφάλεια ο βουλευτής παρουσία του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Σπύρου Βούγια.

Ο κ. Μίχος τόνισε την απουσία πρόβλεψης σταθμού μετεπιβίβασης, την έλλειψη στεγάστρων στις στάσεις των λεωφορείων και κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, με αποτέλεσμα να μετατρέπεται σε ταλαιπωρία η μετακίνηση χιλιάδων πολιτών καθημερινά. «Ο κόσμος δέχθηκε να κατεβαίνει από τα λεωφορεία, και να μετεπιβιβάζεται στον σταθμό του μετρό Αιγάλεω, κάνατε και το εισιτήριο 1,40 ευρώ, δηλαδή τον τιμωρείτε. Είδε, όμως, κανείς ότι δεν μπορεί να σταματήσει λεωφορείο; Προχθές έβρεχε , περίμεναν περίπου 200 άνθρωποι, και γινόταν πανικός, υπήρχε μόνον μία λωρίδα, η άλλη ήταν μονίμως κατειλημμένη, ενώ δεν υπήρχε ένας τροχονόμος», σημείωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής. «Πρώτα, κύριε υπουργέ, πρέπει να κάνετε τα ελάχιστα, και μετά τα μεγάλα».

Παράλληλα, ο κ. Μίχος αναφέρθηκε στα πάρκα κυκλοφοριακής αγωγής, ενίοτε μαραζωμένα και κακοσυντηρημένα, προτείνοντας την ένταξη περίπου 200 πάρκων σε ενιαίο δίκτυο, και την επαναλειτουργία τους με τη συμμετοχή σχολείων.

Ο βουλευτής σημείωσε ότι στο ΕΣΠΑ υπάρχει πρόβλεψη για χρηματοδότηση ανάλογων προγραμμάτων, ακόμη και για την αγορά του αστικού εξοπλισμού σχετικού με την οδική ασφάλεια. «Ωσότου ενταχθεί το μάθημα της κυκλοφοριακής αγωγής στο αναλυτικό πρόγραμμα των σχολείων, μπορεί να εκδοθεί μία εγκύκλιος που να διευκολύνει τους διευθυντές των σχολείων να πάνε εκδρομή τα παιδιά – στο πλαίσιο των εναλλακτικών απασχολήσεων, όπως γινόταν παλαιότερα – στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής. Δεν είναι ανάγκη να περιμένουμε να γίνει το μάθημα».