Παρουσίαση κυκλοφοριακής μελέτης στο Μαρούσι

patoulis_kyklofor

Ενημερωτική συνάντηση με τους κατοίκους της περιοχής Νέο Μαρούσι είχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, στη διάρκεια της οποίας έγινε η παρουσίαση της κυκλοφοριακής μελέτης από τον καθηγητή του Παν/μίου Πατρών, Συγκοινωνιολόγο Ευάγγελο Ματσούκη και τον Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Συγκοινωνίας και Κυκλοφορίας Γ. Ζήκο. 
Η πρόταση του Δημάρχου κ.  Γ. Πατούλη για μονοδρόμηση της οδού Κυπρίων Αγωνιστών έγινε δεκτή με ικανοποίηση από τους κατοίκους και ο μελετητής δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει στην αλλαγή της κυκλοφοριακής μελέτης, σύμφωνα με τις υποδείξεις του κ. Δημάρχου.        
To πρόβλημα είναι κατά πόσο οι υποδείξεις του δημάρχου αποτελούν τις καλύτερες και αποτελεσματικές λύσεις!
Οι κυκλοφοριακές μελέτες γενικότερα αποτελούν τον μεγάλο βραχνά των δημοτικών αρχών αφού χωρίς αυτές οι δημοτικές αρχές αντιμετωπίζουν ένα τεράστιο πολιτικό κόστος, αλλά και με αυτές αντιμετωπίζουν επίσης πολλές μεμονωμένες εστίες δυσαρέσκειας.
Για να πετύχουν οι κυκλοφοριακές μελέτες χρειάζονται τρεις συντελεστές. Ο πρώτος θέλει έναν καλό μελετητή. Ο δεύτερος πλήρη και χωρίς παρεμβάσεις και παραποιήσεις εφαρμογή της κυκλοφοριακής μελέτης, και ο τρίτος, πολιτική βούληση να εφαρμοστεί η κυκλοφοριακή μελέτη όπως είναι και παρά τις μεμονωμένες διαμαρτυρίες.
Απαραίτητη η διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης όπως αυτή του Αμαρουσίου για να ακουστούν δημοσίως οι όποιες αντιδράσεις. Είναι προϋπόθεση να ακούγονται δημοσίως οι όποιες ενστάσεις υπάρχουν.