Ο Καλλικράτης σκότωσε τον Ξενοκράτη

xenokratis

Κομφούζιο επικρατεί από χθες στους Καλλικρατικούς Δήμους που προσπαθούν εκ των ενόντων να λύσουν τα όποια προβλήματα παρουσιάζονται με τον δυνατό αέρα και το χιόνι. Ξενοκράτης δεν υπάρχει πια και κανείς δεν γνωρίζει ποιός είναι αρμόδιος για το κλείσιμο των σχολείων. Από το πρωί οι δήμαρχοι τσακώνονται στα κανάλια με το Υπουργείο Παιδείας.
Ο κ. Χιωτάκης είπε χαρακτηριστικά στο Mega: «Αν είναι αρμοδιότητά μου, ζητώ να κλείσουν τα σχολεία» .
Εντωμεταξύ οι διευθυντές των σχολείων δεν βρίσκονταν νωρίτερα το πρωϊ στις θέσεις τους για να συνεννοηθούν με τους Δημάρχους. Οι μαθητές προσπαθούσαν να μάθουν αν θα ξεκινούσαν ή όχι από το σπίτι και οι γονείς αγωνιούσαν που θα αφήσουν τα παιδιά τους.
Ο κ. Πατούλης πρότεινε να μην ανοίξουν τα σχολεία και σε περιοχές όπου φυσούσαν ισχυροί άνεμοι και υπήρχε επικινδυνότητα πτώσης κλαδιών και δέντρων.
Οι περισσότεροι δήμοι εξέδωσαν δελτία τύπου μετά τις 9.00. Τα περισσότερα site των δήμων δεν περιέχουν ούτε τα τηλέφωνα  στα οποία μπορούν να απευθυνθούν οι δημότες καθώς αυτά έχουν αλλάξει.
Χαρακτηριστικό πάντως είναι ότι δεν εκδόθηκε καμία εγκύκλιος για το θέμα και μέσα στο site της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας που πέρασε στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτης, υπάρχει εγκύκλιος με ημερομηνία 13/10/2010 όπου αναφέρει ως υπεύθυνη συντονισμού την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση.