Λαϊκές Συνελεύσεις στο Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας

kerats_synel

tzanis

Πιστή στις προεκλογικές της εξαγγελίες σύμφωνα με το δελτίο τύπου μας έστειλε, η νέα δημοτική αρχή Κερατσινίου –Δραπετσώνας του κ. Λουκά Τζανή, ξεκίνησε από την αρχή της εβδομάδας τη διοργάνωση λαϊκών συνελεύσεων στις γειτονιές της πόλης. Σκοπός της συντονισμένης διοργάνωσης είναι η επικοινωνία με τους πολίτες στις γειτονιές και η ανταλλαγή απόψεων για τη σύνταξη του τεχνικού προγράμματος και του προϋπολογισμού για το 2011.
Επιδιώκεται η καταγραφή των προβλημάτων σε κάθε σημείο της πόλης, καθώς και την ενεργοποίηση και ουσιαστική συμμετοχή των πολιτών.
Η ανταπόκριση των δημοτών κρίθηκε ως “πολύ μεγάλη”. Οι πολίτες συμμετέχουν, αναδεικνύουν τα προβλήματα και προτείνουν λύσεις, ενώ η δημοτική αρχή λογοδοτεί για τις πρωτοβουλίες της, κάνει τον απολογισμό του πρώτου διμήνου και ενημερώνει για την πρόοδο των παρεμβάσεων της. Ήδη, οι πρώτες δύο συνελεύσεις συγκέντρωσαν περισσότερους από 300 κατοίκους, οι οποίοι αφού ενημερώθηκαν για το έργο της δημοτικής αρχής με μια σύντομη παρουσίαση, πήραν το λόγο και μίλησαν προσωπικά στο Δήμαρχο και τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής, καταγράφοντας τα προβλήματα τους, σημαντικότερα από τα οποία ήταν η αποκομιδή των σκουπιδιών, οι μονοδρομήσεις δρόμων, η αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και η βελτίωση των σχολικών εγκαταστάσεων.
Ο θεσμός των λαϊκών συνελεύσεων αποτελούσε μέρος του προεκλογικού προγράμματος της δημοτικής κίνησης πολιτών, που σήμερα είναι δημοτική αρχή της πόλης και αποδεικνύει έμπρακτα ότι οι δεσμεύσεις του δημάρχου γίνονται μία προς μία πράξη. Ο δήμαρχος μεταξύ άλλων αναφέρει τα εξής: «Οι λαϊκές συνελεύσεις αποτελούν συνέχεια του πολύ επιτυχημένου θεσμού που άνθιζε στη δεκαετία του ‘80. Η επιτυχία αυτών των συνελεύσεων μας αφορά όλους Το πρόβλημα που καταγράφεται όπως βγαίνει από τα χείλη του ίδιου του δημότη, έχει άλλη βαρύτητα. Δεν αποτελεί πια ψίθυρο, δεν αποτελεί φήμη ή μεταφορά πληροφορίας, γι αυτό η αξιολόγηση του πρέπει να είναι δημόσια και η ιεράρχηση του αιτιολογημένη.», ενώ δεσμεύτηκε ότι ο θεσμός που ήδη ξεκίνησε, θα συνεχιστεί με την ίδια συχνότητα και στο μέλλον.
Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί δύο λαϊκές συνελεύσεις στις 2 και 3 Μαρτίου, ενώ έχουν προγραμματιστεί άλλες οκτώ σε συγκεκριμένα σημεία ημέρες και ώρες και έχουν ανακοινωνθεί.