Στρεβλή η εικόνα του Υπουργείου

ypes

Εντονο πρόβλημα φαίνεται ότι υπάρχει με την εικόνα που έχει το Υπουργείο για την λειτουργία των δήμων αφού δεν φτάνουν στ’ αυτιά της ηγεσίας οι δυσλειτουργίες και ο αποσυντονισμός των υπηρεσιών. Σε συζητήσεις που κάνουν οι δήμαρχοι με τα μέλη της ηγεσίας του Υπουργείου διαπιστώνουν ότι δεν υπάρχει γνώση της πραγματικότητας αλλά η αίσθηση ότι όλα βαίνουν καλώς.
Ομως οι δήμοι δεν έχουν προσωπικό για να λειτουργήσουν τα τμήματά τους, τα δωδεκατημόρια δεν επιτρέπουν τη σύνταξη ολοκληρωμένου προϋπολογισμού και οι προμηθευτές έχουν κλείσει τις κάνουλες.  Ουσιαστικά οι δήμοι αλλά και οι πολίτες βρίσκονται σε μια κατάσταση αναμονής.
Οι δήμαρχοι υποστηρίζουν ότι ακόμη και οι νέοι θεσμοί με τις καταληκτικές ημερομηνίες έφεραν μια αναστάτωση και μια παρελκυστική γραφειοκρατία. Αντί όπως λένε να ασχολούνται με τα ουσιαστικά και τα τρέχοντα, ασχολούνται με τις καταληκτικές ημερομηνίες ενώ επιχειρησιακά προγράμματα και προϋπολογισμοί πάνε πίσω.
Ουσιαστικά δεν πληρώνονται παρά οι μισθοί των μόνιμων και οι λειτουργικές δαπάνες. Ολα παραπέμπονται το Ιούνιο.
Το φαινόμενο αυτό έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα και σε επιχειρήσεις που συνεργάζονται με τους δήμους ενώ υπάρχει τεράστιο πρόβλημα ρευστότητας στην αγορά.