Κατάληψη Δ.Σ. στην Αθήνα

katalipsi_athina

Σε κατάληψη της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου προχώρησαν οι συμβασιούχοι στο δήμο Αθήνας προκειμένου να μην συζητηθεί θέμα της ημερίησιας διάταξης πρόσληψης 800 νέων συμβασιούχων με οκτάμηνη διάρκεια.
Αποτέλεσμα της κατάληψης ήταν η ακύρωση του Δημοτικού Συμβουλίου από τον κ. Καμινη.
Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την απόφαση του δημάρχου να ακυρώσει τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου προκειμένου να μην αποσύρει το θέμα.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων στο δήμο Αθηναίων, Βασίλη Πολυμερόπουλο, οι πρόεδροι των τεσσάρων σωματείων εργαζομένων συναντήθηκαν με τον δήμαρχο και του ζήτησαν να αποσύρει οριστικά το θέμα πρόσληψης νέου προσωπικού από την ημερήσια διάταξη, αλλά «ο δήμαρχος προτίμησε να ακυρώσει τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, παρά να αποσύρει το θέμα από την ημερήσια διάταξη».
Μετά από την κατάληψη ο κ. Καμίνης εξέδοσε ανακοίνωση που αναφέρει ότι: “Το δημοτικό συμβούλιο, οι εκπρόσωποι των δημοτών της πόλης μας, δεν είναι δυνατόν να συνεδριάζει, να συζητά και να αποφασίζει σε συνθήκες εκβιασμού και εκφοβισμού. Μια ομάδα συμβασιούχων υπαλλήλων του Δήμου που διεκδικούν τη μονιμοποίησή τους μπήκαν σήμερα με τη βία στο δημαρχείο, προπηλακίζοντας συναδέλφους τους στην είσοδο και κατέλαβαν την αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου. Όλες οι προσπάθειες να βρεθεί κάποια συνεννόηση ώστε να ξεκινήσει η συνεδρίαση συνάντησαν την αδιαλλαξία των εκπροσώπων των συμβασιούχων. Καταδικάζω με τον πιο έντονο τρόπο όλες τις ενέργειες που εμποδίζουν τη λειτουργία των δημοκρατικά εκλεγμένων οργάνων του Δήμου μας και καλώ τους δημότες μας και τις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου να πράξουν το ίδιο».
Για το ίδιο θέμα όμως ανακοίνωση εξέδωσε και ο τ. Δήμαρχος κ. Νικήτας Κακλαμάνης

Που αναφέρει ότι: «Δύο φορές στο παρελθόν χρειάστηκε να υπερασπιστώ τη δημοκρατική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και την αξιοπρέπεια της πόλης μου.
Την πρώτη ανέλαβα εγώ την ευθύνη, διέκοψα το Δημοτικό Συμβούλιο, ζήτησα από όλους τους δημοτικούς συμβούλους να αποχωρήσουν και έμεινα με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχιακό Μέγαρο, μαζί με τους εργαζόμενους που διαμαρτύρονταν.
Τον Δεκέμβριο του 2008, όταν το δημαρχείο δέχθηκε επίθεση από τους “μπαχαλάκηδες”, με μολότοφ και βαριοπούλες, έχοντας την πλήρη συμπαράσταση όλων των δημοτικών παρατάξεων, υπερασπίστηκα, μαζί τους, την ιστορία της πόλης. Ήμουν παρών από την αρχή ως το τέλος και πάντως δεν έφυγα από την πίσω πόρτα.
Τέλος, σε ότι αφορά στο πρόβλημα των συμβασιούχων της αυτοδιοίκησης, η λύση είναι μόνο μία: Τροποποίηση του νόμου Ραγκούση».

Δείτε και σχετικό video εδώ