Αγνωστος Πόλεμος Πατούλη Σγουρού

dsmarousi

Περίεργη σύγκρουση μεταξύ Πατούλη και Σγουρού βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη καθώς το δημοτικό συμβούλιο Αμαρουσίου συνεδριάζει εκτάκτως για να αποφασίσει κινητοποιήσεις μετά τη είδηση ότι ακυρώνεται η δημοπράτηση του έργου της Βιοκλιματικής Ανάπλασης του Εμπορικού Κέντρου Αμαρουσίου που χρηματοδοτείται από την περιφέρεια Αττικής.
Ο κ. Πατούλης έχει συγκαλέσει έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο  για σήμερα στις 9.30π.μ. για τη λήψη απόφασης και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων ενώ εχθές το βράδυ εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο τύπου.
«Σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις με τη συμμετοχή των κατοίκων, του Εμπορικού Συλλόγου και των Συλλόγων και φορέων της πόλης του Αμαρουσίου , προχωρά ο Δήμος Αμαρουσίου.
Αιτία, η επιχειρούμενη προσπάθεια ακύρωσης της δημοπράτησης του έργου για την ανάπλαση του Ιστορικού Εμπορικού Κέντρου Αμαρουσίου, από την Περιφερειακή Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής, η οποία συνεδριάζει εκτάκτως την Πέμπτη 24/3/2011.
Για να αποτραπεί η εξέλιξη αυτή, ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης προχώρησε στη σύγκλιση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου για το πρωί της 24ης Μαρτίου, στις 9.30 π.μ. , ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί μαζί με δημοτικούς συμβούλους, εκπροσώπους των φορέων και κατοίκους στην Περιφέρεια, προκειμένου να αποτρέψει τη λήψη απόφασης για την ακύρωση της δημοπράτησης του συγκεκριμένου έργου.
Με αφορμή την εξέλιξη αυτή, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Θεωρώ απαράδεκτη και αδικαιολόγητη την προσπάθεια ακύρωσης της δημοπράτησης της βιοκλιματικής ανάπλασης του εμπορικού κέντρου Αμαρουσίου , μία μόλις μέρα πριν αυτή πραγματοποιηθεί. Το συγκεκριμένο έργο είναι σημαντικό για την πόλη μας. Θέλω να τονίσω ότι πρόκειται για ένα «ώριμο» έργο, που διαθέτει όλες τις απαραίτητες μελέτες που έγιναν από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το οποίο μάλιστα έχουμε παρουσιάσει από κοινού με το σημερινό Περιφερειάρχη και τότε Νομάρχη Αθηνών Γ. Σγουρό στους πολίτες του Αμαρουσίου. Ενώ έχουμε ήδη υπογράψει και προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια ( τότε Νομαρχία Αθηνών) , από τον Ιούνιο του 2010.
Δεν ξέρω για ποιο λόγο η Περιφέρεια Αττικής και ο κ. Σγουρός προσωπικά δεν τιμά την υπογραφή του. Δεν θέλω να πιστέψω ότι είναι κομματικοί οι λόγοι που το έργο αυτό επιχειρούν κάποιοι να το ματαιώσουν. Ούτε μπορούν να επικαλεστούν τη σημερινή οικονομική συγκυρία, όταν οι ίδιοι ισχυρίζονταν ότι τα χρήματα υπήρχαν στο ταμείο και ήταν εξασφαλισμένα. Εκτός κι αν έλεγαν ψέματα, ότι λεφτά υπάρχουν .
Έστω και τώρα, καλώ τον κ. Σγουρό να τηρήσει το λόγο που έδωσε στους πολίτες του Αμαρουσίου και να αποσύρει το θέμα από τη συνεδρίαση της Περιφερειακής Οικονομικής Επιτροπής.
Καλώ τους συμπολίτες μου σε εγρήγορση και σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, τις οποίες ως Δήμος θα προγραμματίσουμε μετά την αυριανή έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου. Και να παραστούν σε πρώτη φάση μαζί με τη Δημοτική Αρχή της πόλης στην αυριανή συνεδρίαση της επιτροπής της Περιφέρειας, που θα συζητηθεί το θέμα που μας αφορά.»
Ομως μετά από λίγο εχθές πάλι το βράδυ εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου από την περιφέρεια Αττικής:
«Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου λίγες μέρες αφότου δοξάστηκε τηλεοπτικώς ως «επαναστάτης» συνδικαλιστής ιατρός χωρίς επιτυχία, επιχειρεί εκ νέου με την ίδια συνταγή να δοξαστεί και πάλι επιτιθέμενος αυτή τη φορά προσωπικά στον Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό.
Επικαλούμενος ψέματα και καταφεύγοντας σε προσωπικές επιθέσεις προσπαθεί να παραπλανήσει τους πολίτες του Αμαρουσίου, παρά το γεγονός ότι ενημερώθηκε από την Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών κ. Λιλίκα Βασιλάκου ότι το έργο της Βιοκλιματικής Ανάπλασης του Εμπορικού Κέντρου Αμαρουσίου θα πραγματοποιηθεί και συνεπώς οι κορώνες του Δημάρχου είναι απλώς θεατρικές.
Στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής που ψηφίστηκε χθες 22 Μαρτίου 2011 το συγκεκριμένο έργο είναι ενταγμένο σ’ αυτόν, ώστε σε περίπτωση που δεν ενταχθεί στο Ε.Σ.Π.Α. να έχει εξασφαλισμένη την πλήρη χρηματοδότησή του.
Συνεπώς, ο κ. Δήμαρχος καλό είναι να εργαστεί, ώστε να μειώσει το χρέος των 90 εκ. ευρώ στον Δήμο του και όχι να αναλώνεται σε «επαναστατική γυμναστική» εναντίον όσων χρηματοδοτούν έργα για τους δημότες του Αμαρουσίου».