Υποχώρησε ο Καμίνης αλλά συνεχίζεται η κατάληψη

kaminis

Την έκπληξή του εκφράζει με δήλωσή του ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Καμίνης καθώς όπως λέει έμαθε ότι θα συνεχιστεί η κατάληψη παρά το γεγονός ότι δέχτηκε και να αποσύρει το θέμα των προσλήψεων και να συναντηθεί με τους εργαζόμενους για να βρεθεί λύση. Στην δήλωση του μιλάει για εκβιασμό με το εξής ακριβές κείμενο.
Συναντήθηκα σήμερα με τον πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ, Σπύρο Παπασπύρο και εκπροσώπους των εργαζομένων στον Δήμο της Αθήνας, προκειμένου να βρούμε μία λύση στο θέμα της κατάληψης του δημαρχείου, αλλά και στο γενικότερο θέμα των συμβασιούχων.
Αποδέχθηκα το αίτημα ν’ ανασταλεί η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για τον προγραμματισμό προσλήψεων.  Προχώρησα και ένα βήμα παραπέρα: Δέχτηκα να συναντηθούμε εκ νέου με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, ούτως ώστε να βρούμε μία λύση σ’ αυτό το θέμα, την οποία θα μπορούσαμε να προωθήσουμε στην κυβέρνηση.
Δυστυχώς, μαθαίνω ότι μετά το τέλος της σύσκεψης, ο πρόεδρος ενός από τα σωματεία των εργαζομένων είπε ότι πρέπει να συνεχιστεί η κατάληψη του δημαρχιακού μεγάρου.
Όπως είναι αντιληπτό, ο Δήμος Αθηναίων δεν μπορεί να λειτουργήσει κάτω από συνθήκες εκβιασμού και εκφοβισμού. Όταν μάλιστα το βασικό αίτημα των εργαζομένων έχει ικανοποιηθεί, αδυνατώ να καταλάβω με ποια συνδικαλιστικά κριτήρια λαμβάνεται αυτή η απόφαση για συνέχιση της κατάληψης. Φοβάμαι ότι εδράζεται πλέον σε πολιτικά κίνητρα.