Θα γίνει το συμβούλιο στην Αθήνα;

kaminis3

Μετά και την νέα άκαρπη συνάντηση του δημάρχου Αθήνας με τους καταληψίες συμβασιούχους ο κ. Καμίνης έκανε την ακόλουθη δήλωση. «Συναντήθηκα σήμερα το πρωί με εκπροσώπους των σωματείων εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων.

Έκανα στα σωματεία μια πολύ συγκεκριμένη πρόταση: να καθίσουμε όλοι μαζί να συζητήσουμε ένα πλαίσιο ρύθμισης για τους συμβασιούχους το οποίο θα υποστηρίξουμε και θα προωθήσουμε στην κυβέρνηση. Ζήτησα παράλληλα να αποδώσουν το δημαρχιακό μέγαρο στη δημοτική αρχή προκειμένου αυτή να μπορέσει αύριο σε συνθήκες πλήρους ελευθερίας να συζητήσει και να ψηφίσει τον προϋπολογισμό του Δήμου.

Δυστυχώς, τα σωματεία απέρριψαν συνολικά την πρότασή μου. Επέδειξαν μια στάση την οποία με συνδικαλιστικά κριτήρια αδυνατώ να κατανοήσω.

Εγώ πάντως προσέφερα τη βοήθειά μου. Τα σωματεία προτίμησαν την κατάληψη ενός κτηρίου, αντί της βοήθειας που τους προσέφερε ο δήμαρχος. Αυτό είναι μια επιλογή δική τους. Ο Δήμος θα ψηφίσει τον προϋπολογισμό του και θα συνεχίσει να λειτουργεί υπηρετώντας τους δημότες».
Αμφίβολο πάντως είναι αν θα πραγματοποιηθεί σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα τον προϋπολογισμό του Δήμου.