Συνεχίζεται ο πόλεμος στην Κερατέα

bloko_lavriou

O πόλεμος συνεχίζεται κανονικά στην Κερατέα και η ένταση κλιμακώνεται καθημερινά. Εχθές το απόγευμα οι κάτοικοι απ’ όλη τη Λαυρεωτική, σύνολο πέντε δήμων πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας για τον άγριο ξυλοδαρμό συμπολιτών τους από αστυνομικούς των ΜΑΤ.
Οπως είναι γνωστό στις 3.45 το πρωί (31/3/2011) 25 άνδρες των ΜΑΤ κατευθύνθηκαν στο ΜΠΛΟΚΟ του Λαυρίου, όπου βρίσκονταν μέσα στα πρόχειρα παραπήγματα περίπου 8 άτομα, κάτοικοι του Λαυρίου.
Σύμφωνα με τους κατοίκους ανά 2 άτομα οι άνδρες των ΜΑΤ έμπαιναν στο πρόχειρο κατάλυμα, ξυλοκοπούσαν άγρια τους παρευρισκόμενους και αποχωρούσαν. Επί αρκετή ώρα τα ζεύγη των αστυνομικών διαδέχονταν το ένα το άλλο ξυλοκοπώντας και κραυγάζοντας «μέχρι το πρωί θα έχετε πεθάνει όλοι!»
Ένα άτομο νοσηλεύεται σε κεντρικό νοσοκομείο των Αθηνών σε σοβαρότατη κατάσταση, ενώ υπάρχουν και άλλοι ελαφρότερα τραυματισμένοι.
Ανηλεώς ξυλοκοπήθηκε και ο Αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής Κυριάκος Κατσουνάκης, ενώ έγιναν και σημαντικές φθορές στο αυτοκίνητό του. Θύμα της αστυνομικής βίας έπεσε και ο Βουλευτής Βασίλης Οικονόμου.
Η Κερατέα έχει μετατραπεί σε αυτόνομο κράτος με τοπική κυβέρνηση και δική του «εθνική συνείδηση». Οι κάτοικοι θεωρούν ότι δέχονται καθημερινά επιθέσεις από «εξωτερικό στρατό κατακτητών» και από «βιαστές της αξιοπρέπειας, της τιμής και της ζωής τους» και αναρωτιούνται για ποιο λόγο παραμένουν «στον τόπο τους» οι αστυνομικές δυνάμεις, ποιούς εξυπηρετούν; Τι συμφέροντα κρύβονται πίσω από αυτή την επιμονή; Τι φυλάνε οι δυνάμεις των ΜΑΤ 111 ημέρες στην Κερατέα αφού τα μηχανήματα είναι καμένα και οι αποφάσεις του Ειρηνοδικείου Λαυρίου απαγορεύουν κάθε εργασία στον αρχαιολογικό χώρο του Οβριόκαστρου;
Στην Κερατέα δεν υπάρχει ούτε ένας πολίτης που να πιστεύει ότι το κράτος προστατεύει τα συμφέροντά του και ότι η Κυβέρνηση υπερασπίζεται με νόμιμο τρόπο το δημόσιο συμφέρον.
Πολίτες, δημοτικές αρχές, τοπικός τύπος, μαθητές και όλοι οι συντελεστές της τοπικής κοινωνίας «υπερασπίζονται τα πάτρια εδάφη» εναντίον της Κυβέρνησης «που υπερασπίζεται ιδιωτικά συμφέροντα».

Από την άλλη το Υπουργείο Εσωτερικών έστειλε στους δημοσιογράφους επιστολή του δημάρχου Φυλής κ. Δημήτρη Μπουραΐμη προς τον Υπουργό, με την οποία επισημαίνει ότι «με το νόμο 3164/2003 χωροθετήθηκαν συγκεκριμένες τοποθεσίες στην Αττική για την δημιουργία Ολοκληρωμένων Εγκαταστάσεων Διαχείρισης Αποβλήτων. Μετά από 7 ολόκληρα χρόνια η μόνη εγκατάσταση που λειτουργεί βρίσκεται στην Φυλή. Το αποτέλεσμα είναι η δραματική και ιδιαιτέρως επικίνδυνη μείωση του χρόνου ζωής του ΧΥΤΑ Φυλής. Σύμφωνα με αισιόδοξες εκτιμήσεις, ο χρόνος ζωής στον ΧΥΤΑ Φυλής βρίσκεται στα 2,5 χρόνια και η τάση είναι πτωτική. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο χρόνου και καμία απολύτως τεχνική δυνατότητα ο ΧΥΤΑ Φυλής – Άνω Λιοσίων να εξυπηρετήσει ολόκληρη την Αττική» και ζητάει την «άμεση εκτέλεση όλων των έργων που προβλέπονται για την υλοποίηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού».
Την ίδια στιγμή εκδίδονται ψηφίσματα συμπαράστασης στον αγώνα των κατοίκων της Κερατέας από σωματεία και συνδικαλιστικούς φορείς από όλη την Ελλαδα. Σχετικό ψήφισμα εξέδωσε εχθές και ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Υπουργείο Πολιτισμού. 
Δείτε τα video που ακολουθούν