Κοινή συνέντευξη για τα στοιχεία των δήμων

ragkousisi_papakonstant

Δεν περιλαμβάνονται δήμοι στους δημόσιους οργανισμούς που θα στερηθούν των κρατικών επιχορηγήσεων όπως κυκλοφόρησε μετά από διαρροές στα ΜΜΕ του Σαββατοκύριακου. Με κοινή ανακοίνωσή τους οι υπουργοί Εσωτερικών και Οικονομικών διευκρινίζουν ότι εκ παραδρομής εμφανίστηκαν κάποια από τα υπό κατάργηση ή συγχώνευση νομικά πρόσωπα ή δημοτικές επιχειρήσεις  ως υπόχρεες παροχής στοιχείων, παρά το ότι το ισχύον νομικό πλαίσιο και το σχετικό Μνημόνιο Συνεργασίας με την ΕΛΣΤΑΤ προβλέπει ότι  η σχετική υποχρέωση ξεκινά μετά από τις συγχωνεύσεις το αμέσως επόμενο διάστημα.
Το λάθος αποδίδεται σε διαρροές από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους κα κακή ερμηνεία του νόμου.
Οι υπουργοί επισημαίνουν ότι αποτελεί μεγάλο επίτευγμα και ένα νέο κεκτημένο για τη χώρα ότι για πρώτη φορά στην ιστορία της αυτοδιοίκησης, το σύνολο των 325 Δήμων της χώρας, χωρίς καμία εξαίρεση, έχουν αποστείλει τα προβλεπόμενα οικονομικά στοιχεία, ώστε να μπορούμε να έχουμε πλήρη εικόνα για την πορεία των οικονομικών τους δεδομένων.
Η Κεντρική Βάση Δεδομένων που δημιουργήθηκε για το σκοπό αυτό έχει οργανωθεί με απόλυτα άρτιο τρόπο, για τον οποία έδωσε συγχαρητήρια και η EUROSTAT. Τέλος Τις επόμενες ημέρες οι Υπουργοί Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γ. Ραγκούσης και Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου θα δώσουν κοινή Συνέντευξη Τύπου για να παρουσιάσουν τη Βάση Δεδομένων με τα στοιχεία των ΟΤΑ.