Αμετακίνητος στους συμβασιούχους ο Ραγκούσης

mat

Ανυποχώρητος παρουσιάστηκε ακόμη μια φορά ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Ραγκούσης μετά την πορεία και τα επισόδεια με τα ΜΑΤ των συμβασιούχων έξω από το Υπ. Εσωτερικών.
Μετά τη συνάντηση που είχε με την ΠΟΕ-ΟΤΑ και τους συμβασιούχους του Δήμου Αθηναίων ο κ. Γ. Ν. Ραγκούσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση : Εδώ και  ενάμιση χρόνο εφαρμόζεται ο Νόμος 3812/2009 που εξασφάλισε συνθήκες απόλυτης αξιοκρατίας αλλά και αξιοπρέπειας στις πάσης φύσεως προσλήψεις στο Δημόσιο. Εφαρμόζεται απαρέγκλιτα, χωρίς καμία εξαίρεση, αποτρέποντας αδιαφανείς πελατειακές  προσλήψεις  αλλά και φωτογραφικές μονιμοποιήσεις με αυξημένη μοριοδότηση. Εξασφάλισε έτσι ίσες ευκαιρίες, τόσο στους ήδη συμβασιούχους, που δεν στερούνται το δικαίωμα να διεκδικήσουν θέση στο Δημόσιο, αλλά και στους εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους ή και εργαζόμενους στον Ιδιωτικό Τομέα που έως τότε ήταν αποκλεισμένοι.
Το κλειστό επάγγελμα του συμβασιούχου του δημοσίου «άνοιξε». Η κυβέρνηση, 18 μήνες τώρα, δεν έκανε ούτε θα κάνει καμία έμμεση ή άμεση πελατειακή πρόσληψη. Και θα προασπίσει το πολύτιμο κεκτημένο αξιοκρατίας για τη Δημόσια Διοίκηση και τη χώρα.
Η Ελλάδα, με το Ν. 3812/2009, άφησε οριστικά πίσω τις φαύλες πελατειακές πρακτικές, σήμα κατατεθέν της σκοτεινής πλευράς της μεταπολίτευσης, που οδήγησαν τη χώρα παρ’ολίγον σε χρεοκοπία και τους εργαζόμενους σε ομηρία. Η αξιωματική αντιπολίτευση ήταν εκείνη όχι μόνον που καταψήφισε το νόμο της αξιοκρατίας αλλά και αυτή που σήμερα φτάνει στο σημείο να γίνει καθοδηγητής και υποστηρικτής καταλήψεων χώρων λειτουργίας της δημοκρατίας σε τοπικό επίπεδο, αποτελώντας έτσι τον εκφραστή του πιο ανεύθυνου και επικίνδυνου λαϊκισμού για τον τόπο.
Εντωμεταξύ όμως συνεχίζουν να παρουσιάζονται τεράστια προβλήματα στην λειτουργία των δήμων και των υποδομών τους. Παιδικοί Σταθμοί χωρίς προσωπικό, γυμναστήρια χωρίς φύλακες, δημοτικά ιατρεία χωρίς προσωπικό, ΚΑΠΗ χωρίς φυσικοθεραπευτές και σχολεία χωρίς καθαρίστριες. Ακόμη και οι δήμοι που έχουν υποβάλει εντός ημερομηνίας  αιτήσεις για την έγκριση νέου προσωπικού, δεν έχουν λάβει καμία απάντηση ακόμη.
Εντωμεταξύ δεν επιβεβαιώνονται οι φήμες για παράταση των συμβάσεων που ισχύουν σήμερα στους δήμους. Διακαείς πόθοι μάλλον αποτελούν τις πηγές τους.