Σύσκεψη δημάρχων για τις ποελοδομίες

poleodomia

Με πρωτοβουλία του δημάρχου Ελληνικού-Αργυρούπολης, Χρήστου Κορτζίδη πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Πειραιά σύσκεψη των δημάρχων Αγίας Παρασκευής, Βασίλη Ζορμπά, Αιγάλεω, Χρήστου Καρδαρά, Αχαρνών, Σωτήρη Ντούρου, Ελευσίνας, Γιώργου Αμπατζόγλου, Νέας Ιωνίας, Ηρακλή Γκότση και Πειραιά, Βασίλη Μιχαλολιάκου για την μεταφορά των Πολεοδομικών Γραφείων των πρώην Νομαρχιών της περιφέρειας Αττικής στους Δήμους τους.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους οι δήμαρχοι επισημαίνουν τα σοβαρά προβλήματα, που εμποδίζουν τους δήμους τους να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους για τη λειτουργία των πολεοδομικών γραφείων που τους μεταφέρθηκαν και χρειάζονται άμεση επίλυση, τα κυριότερα των οποίων είναι:

• Η ανεπάρκεια προσωπικού. Σημαντικός αριθμός στελεχών των πολεοδομικών γραφείων, αντί να μεταφερθεί στους δήμους, όπως θα ήταν και το λογικό, εγκλωβίστηκε για σκοπιμότητες που δεν είναι κατανοητές στην περιφέρεια Αττικής.

• Η μη απόδοσης των απαραίτητων πόρων για τη μισθοδοσία όσων υπαλλήλων μεταφέρθηκαν στους δήμους και για τα λειτουργικά έξοδα καθώς και η μη αποστολή του συνόλου της υλικοτεχνικής υποδομής που αντιστοιχούσε στα πολεοδομικά γραφεία.

• Η απουσία απαραίτητων νομοθετικών ρυθμίσεων.

Η ανακοίνωση καταλήγει ως εξής:

«Είναι κοινά αποδεκτό, ότι υπό τις υπάρχουσες συνθήκες η αποστολή των δήμων καθίσταται ιδιαίτερα δύσκολη. Στο πλαίσιο αυτό ζητάμε άμεσα συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Ραγκούση, προκειμένου να θέσουμε υπόψη του τα κοινά προβλήματα που έχουν διαπιστωθεί και να προτείνουν λύσεις για την άρτια λειτουργία των υπηρεσιών της πολεοδομίας».