Σπίθα η Κερατέα

synaylia_keratea

Μεγάλη επιτυχία με την συμμετοχή πάνω από 30.000 ατόμων είχε το τριήμερο Art Resistance festival που διοργανώθηκε στην Κερατέα.
Συμμετείχαν εκατοντάδες τραγουδιστές και δεκάδες συγκροτήματα
όπως οι Π. Παυλίδης, Locomondo, Active Member, Ν. Ζιώγαλας, Magic De Spell, Ζακ Στεφάνου, Δημ. Πουλικάκος, Μ. Πασχαλίδης και Γ. Αγγελάκας και όπως ήταν φυσικό διοργανώθηκαν και εργαστήρια και ομιλίες με θέμα τη διαχείριση των απορριμμάτων.
Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσαν όχι μόνο η παρουσία αλλά και οι δηλώσεις του Μίκη Θεοδωράκη “Όταν βλέπω αυτές τις μάχες σώμα με σώμα ανάμεσα στο σύνολο των κατοίκων μιας πόλης και στις δυνάμεις της κρατικής καταστολής, δεν μπορώ παρά να είμαι ολόψυχα στο πλευρό των κατοίκων της Κερατέας και μακάρι να μπορούσα να παλέψω μαζί τους στα οδοφράγματα.
Η παρουσία του Μίκη θεοδωράκη θορύβησε την κυβέρνηση και ανάγκασε τον κ. Πάγκαλο να χαρακτηρίσει “Κομπίνα τοπικών συμφερόντων” τις αντιδράσεις του λαού της Κερατέας για το ΧΥΤΑ συμπληρώνοντας ότι “Δεν θεωρώ ότι ο Μίκης από εκεί πάνω που είναι πρέπει να επεμβαίνει στα πολιτικά πράγματα της χώρας και να πηγαίνει στην Κερατέα. Δεν ξέρει τί είναι η Κερατέα και δεν τον έχει ενημερώσει κανείς».

Η Art Resistance , όπως επανειλημμένα έχει τονισθεί , είναι μία πρωτοβουλία καλλιτεχνών που συγκροτήθηκε αυθόρμητα με σκοπό την αλληλεγγύη στον αγώνα των κατοίκων της Κερατέας ενάντια στον ΧΥΤΑ Οβριοκάστρου.
Απόρροια των συνελεύσεων της ομάδα ήταν η δημιουργία, η διοργάνωση ενός τριημέρου Φεστιβάλ Πολιτισμού κι Αντίστασης στην Κερατέα, πάνω στα μπλόκα, με τη συμμετοχή καλλιτεχνών που ήρθαν με ανοιχτό κάλεσμα. Οι αρχές στις οποίες συμφωνήσανε να δράσουνε είναι η αυτοοργάνωση και ο ακηδεμόνευτος πολιτικός χαρακτήρας (λαϊκιστί χωρίς καπέλωμα).
Πολλοί πάντως εκτιμούν ότι η υπόθεση της Κερατέας που φουσκώνει εδώ κα τέσσερεις μήνες μπορεί να γίνει η σπίθα για μια γενικευμένη έκρηξη. Ετσι κι αλλιώς λένε ότι η επόμενη επανάσταση θα γίνει για το περιβάλλον.
Διαβαστε λεπτομέρειες για την υπόθεση της Κερατέας που φουσκώνει στο

http://forkeratea.blogspot.com