Πρόγραμμα Υγείας (2008-2013)

c133_ygeia_business

Επιχορηγήσεις λειτουργίας (operating grants). Το πρόγραμμα στοχευει στην ενισχυση της αλληλεγγυης και της ευημεριας στην Ευρωπαικη Ενωση μεσω της προστασιας και της προωθησης της υγειας και της ασφαλειας του ανθρωπου και μεσω της βελτιωσης της δημοσιας υγειας.

 Μη κερδοσκοπικοί φορείς και δίκτυα στον τομέα της υγείας μπορούν να χρηματοδοτήσουν τα λειτουργικά τους έξοδα εως 60%. Εντουτοις, το εν λογω ποσοστο δυναται με προυποθέσεις να υπερβει το 80%.

Οι επιχορηγησεις λειτουργιας μπορουν να ανατι?θενται για ανανεωση επιχορηγησεων λειτουργιας που εχουν χορηγηθει σε μη κυβερνητικους φορει?ς και σε ειδικευμενα δικτυα στο πλαισιο του προγραμματος υγείας για το 2010.

Νεες επιχορηγησεις λειτουργιας μπορουν να χορηγηθουν σε μη κυβερνητικους φορεις και σε ειδικευμενα δικτυα που δραστηριοποιουνται σε τομεις που αντιστοιχουν στις προτεραιοτητες του προγραμματος για την υγεια και στις προτεραιο?τητες του παροντος προγρα?μματος οπως οριζονται κατωτερω: Πληροφοριες και συμβουλες στον τομεα της υγειας Ασθενειες Καθοριστικοι παραγοντες για την υγεια Συστηματα υγειας Νομοθεσια σχετικα με τα προιοντα και τις ουσιες.

Η προθεσμία υποβολής της αίτησης είναι 27/05/2011.

 Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε πάνω στον σύνδεσμο: http://ec.europa.eu/eahc/documents/health/calls/2011/WP2011_el.pdf