Ανακωχή στην Κερατέα

keratea-mat1

Τα µπλόκα έφυγαν έπειτα από τέσσερις µήνες από την Κερατέα, παραµένει ωστόσο το αλαλούµ σχετικά µε τη δηµιουργία του χώρου απόθεσης απορριµµάτων όπως προβλέπεται από τον περιφερειακό σχεδιασµό για την Αττική.

Σε ανακοίνωση του Δήμου Λαυρεωτικής αναφέρεται «Η σημερινή αποχώρηση των ΜΑΤ και των μηχανημάτων αποτελεί μια μεγάλη νίκη του λαού της Κερατέας. Μια πρώτη νίκη, γιατί ο αγώνας θα ολοκληρωθεί μόνο με την πλήρη εγκατάλειψη του σημερινού περιφερειακού σχεδιασμού για την διαχείριση των απορριμμάτων και την υιοθέτησης μιας νέας πορείας που θα στηρίζεται στην ανακύκλωση σε όλα τα επίπεδα και την ελαχιστοποίηση των υπολειμμάτων.

Όταν όλες οι ηλικίες – από τους ηλικιωμένους μέχρι τα παιδιά – στρατεύονται σε ένα δίκαιο στόχο, όταν πιστεύουν στη νίκη, όταν αντέχουν τον πόλεμο των δυνάμεων καταστολής αλλά και τον πόλεμο της λάσπης και της παραπληροφόρησης, όταν δεν το βάζουν κάτω, όταν κάνουν το θέμα τους θέμα όλης της κοινωνίας, όταν έχουν συμμάχους ως δυνάμεις του πολιτισμού , όταν βρίσκουν το δρόμο της ενότητας, όταν δημιουργούν σχέσεις αλληλεγγύης και αδελφοσύνης που υπερβαίνουν τα κομματικά σύνορα, τότε κανένας αντίπαλος, όση δύναμη πυρός κι αν διαθέτει, δεν είναι ανίκητος. Όλη η Ελλάδα να γίνει Κερατέα!»

 «Κάλλιο αργά παρά ποτέ» σχολίασε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης σχετικά με την εκεχειρία στην Κερατέα.

 Ο κ. Μιχελάκης υπενθυμίζει ότι, η ΝΔ είχε ζητήσει πριν από δυο εβδομάδες την αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων για να εκτονωθεί η κατάσταση και να αναληφθούν πρωτοβουλίες διαλόγου με τους κατοίκους της περιοχής. « Χρειάστηκε να περάσει μισός μήνας για να ακουστούμε και μεσολαβήσουν πολλά από τότε, με αποκλειστική ευθύνη της αδρανούσας κυβέρνησης», σημείωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της ΝΔ.