Τι θα γίνει στην Κερατέα μετά το Πάσχα;

keratea_blogo

Κανείς τελικά δεν κατάλαβε τι ακριβώς έγινε στην υπόθεση ανακωχής της Κερατέας αφού όλοι πλην υπουργού Εσωτερικών κ. Ραγκούση δηλώνουν ευχαριστημένοι με τη αποχώρηση των ΜΑΤ.
Οι κάτοικοι της Κερατέας εγκατέλειψαν τα μπλόκα και έστησαν ολονύχτιο γλέντι στην κεντρική πλατεία της πόλης. Ο Δήμαρχος κ. Λεβαντής σε δηλώσεις του στον flash τόνισε ότι ανοίγει ο δρόμος για νέα διαπραγμάτευση με νέες λύσεις και ότι θα συζητήσει με την κα Μπιρμπίλη.
Ο κ. Παπουτσής μιλάει για συναίνεση και διαπραγμάτευση τονίζοντας ότι η υπόθεση Κερατέα έχει κοστίσει στο ελληνικό δημόσιο περίπου 2,4 εκατομμύρια ευρώ. Η Ενωση των Αστυνομικών με ανακοίνωσή της τονίζει ότι τελικά δεν κατάλαβε κανείς γιατί έγιναν όλα αυτά και χρειάστηκε να πάνε 36 αστυνομικοί και δεκάδες πολίτες τραυματίες στα νοσοκομεία για να αποχωρήσουν τελικά και να λήξει η υπόθεση.
Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Στις 4 Απριλίου, μετά την έκρυθμη κατάσταση που δημιουργείτο στην Κερατέα, είχαμε ζητήσει ‘’να αποχωρήσουν οι αστυνομικές δυνάμεις, ώστε να εκτονωθεί η κατάσταση και να αναληφθούν πρωτοβουλίες ουσιαστικού διαλόγου με τους κατοίκους της περιοχής’’.
Ζητήσαμε από την κυβέρνηση ‘’να αξιοποιήσει άμεσα κάθε δυνατότητα προσέγγισης για την εκτόνωση της κρίσης’’, με ‘’ένα συνολικό και ειλικρινή διάλογο για το θέμα’’.
Τονίσαμε ότι ‘’η απόπειρα της κυβέρνησης να μεταφέρει την ευθύνη στις αστυνομικές δυνάμεις δεν αποτελεί λύση’’.
Χρειάστηκε να περάσει μισός μήνας για να ακουστούμε. Χρειάστηκε να μεσολαβήσουν πολλά από τότε, με αποκλειστική ευθύνη της αδρανούσας κυβέρνησης.
Σήμερα, δικαιωνόμαστε.
Αργά, βέβαια.
Αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ».
Τελικά έμειναν όλοι ευχαριστημένοι, αλλά κανείς δεν έχει καταλάβει τι θα γίνει μετά την ανακωχή του Πάσχα.