Μπράβοι και ακύρωση διαγωνισμού στη Νέα Μάκρη

nonos

Πρωτοφανείς καταστάσεις για τα δεδομένα της περιοχής, βίωσαν πολίτες, της Νέας Μάκρης όπως μας πληροφορεί η εφημερίδα ΔΗΜΟΤΗΣ το μοναδικό «αμάρτημα» των οποίων, ήταν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον στον πλειοδοτικό διαγωνισμό του Δήμου Μαραθώνα, για την εκμίσθωση χώρου και λειτουργία καντίνας, στην περιοχή της Αγίας Κυριακής, στην παραλία Νέας Μάκρης. 
Το πρωί της περασμένης Παρασκευής κι ενώ στα γραφεία της εφημερίδας ετοιμάζανε το εορταστικό φύλλο λάβανε τηλεφωνήματα από ιδιαίτερα ταραγμένους πολίτες, οι οποίοι είχαν μόλις, πέσει θύματα «φουσκωτών». Οι συγκεκριμένοι επαγγελματίες τραμπούκοι είχαν… ακροβολιστεί σε διάφορα σημεία, έξω από το δημοτικό κατάστημα Νέας Μάκρης, και με άγριες διαθέσεις, απειλούσαν απροκάλυπτα, όποιον πολίτη έβλεπαν να καταθέτει φάκελο με δικαιολογητικά, προκειμένου να λάβει μέρος στο διαγωνισμό που ήταν σ’ εξέλιξη. Σύμφωνα με τις πρώτες συγκεχυμένες πληροφορίες, που έκαναν λόγο για 17 διαγωνιζόμενους, δεν είναι ξεκάθαρο αν, οι εν λόγω μπράβοι «προστάτευαν» τα συμφέροντα ενός ή περισσοτέρων εκ των διαγωνιζομένων αυτών, με προφανή στόχο να μην καταχωρηθεί σε άλλον πολίτη (σ.σ. του οποίου δεν παρείχαν «προστασία») η επιχείρηση.
Μέσα στο όλο απίστευτο, κλίμα, εκφοβισμού και τρομοκρατίας (!) και τη γενικότερη αναστάτωση… έπεσε και τηλεφώνημα για «βόμβα που ήταν τοποθετημένη στο κτίριο». 
Οι δημοτικοί σύμβουλοι Μαραθώνα -μέλη της Επιτροπής του διαγωνισμού- με το που αντιλήφθηκαν τι συνέβαινε, κάλεσαν την Ασφάλεια Νέας Μάκρης να επιληφθεί του θέματος (σ.σ. άντρες της οποίας έφτασαν άμεσα) ενώ όπως ήταν φυσικό, ο διαγωνισμός αναβλήθηκε, και μάλιστα «επ’ αόριστο» σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας.