Δηλώσεις Καμίνη, κατά την έναρξη του δημοτικού συμβουλίου

kaminis

 

Σχετικά με το Πασχαλινό πρόγραμμα του 98,4 :

Στο θέμα του 98,4 υπάρχει μια αλήθεια και πάρα πολλά ψεύδη και συκοφαντίες. Το αληθές είναι ότι η διοίκηση του σταθμού αποφάσισε να μην μεταδοθούν οι Πασχαλινές Ακολουθίες. Η διοίκηση του σταθμού όμως είχε Πασχαλινό πρόγραμμα. Η διοίκηση του σταθμού είχε και θρησκευτικά τραγούδια από ελληνόφωνους της κάτω Ιταλίας, μουσικές του Χάλαρη, εκπομπές τέχνης και λόγου για το Πάσχα. Τα σχετικά με το ότι απαγορεύτηκε το Χριστός Ανέστη στους παρουσιαστές και παραγωγούς του σταθμού, και μάλιστα από εμένα τον ίδιο, και ότι αυτό επιβλήθηκε για να μην δυσαρεστηθούν οι μουσουλμάνοι είναι απλώς αποκυήματα φαντασίας. Και μου φαίνεται τόσο συκοφαντική αυτή η εκστρατεία, αποπνέει τόσο αρνητικά αισθήματα απέναντι στο πρόσωπό μου και απέναντι στον ραδιοσταθμό, που ειλικρινά απορώ από πού μπορεί να προέρχεται. Υπάρχουν άνθρωποι που είναι προφανές ότι δυσαρεστήθηκαν από τις αλλαγές που έγιναν στον ραδιοσταθμό 98,4 και προσπαθούν μέσα από τη χυδαιότητα της ανωνυμίας να πλήξουν και τον σταθμό και εμένα. Και κανείς δεν κάθεται να σκεφτεί ότι αυτός ο σταθμός διανύει αυτή την εποχή μια περίοδο ανανέωσης, είναι ένας σταθμός τον οποίο τον παραλάβαμε με 280 δημοσιογράφους, με ακροαματικότητα της τάξης του 0,7%, και με μισθολόγιο ετήσιο της τάξης των 9 εκατομμυρίων και έχουμε κάνει δραστικές προσπάθειες για να τα περιορίσουμε όλα αυτά. Ο συνολικός προϋπολογισμός του σταθμού ήταν το 2010, 17 εκατομμύρια ευρώ και εμείς τον περιορίσαμε στα 5, έλυσαν τη σχέση τους με τον σταθμό 82 άνθρωποι, πάμε να τον εξυγιάνουμε για να τον κρατήσουμε τον δημοτικό ραδιοσταθμό και καθόμαστε τώρα να ασχοληθούμε εάν μετέδωσε ή όχι τις Ακολουθίες της Εβδομάδας των Παθών όταν μεταδίδονται και από το κρατικό ραδιόφωνο, και από την κρατική τηλεόραση, και από τα ραδιόφωνα της εκκλησίας.

 

 Σχετικά με Τεχνόπολις, έκθεση ορκωτών λογιστών:

 Από την έκθεση των ορκωτών λογιστών, οι οποίοι είναι οι ίδιοι που έχουν κάνει την έκθεση για το 2009 και αν δεν κάνω λάθος για το 2008, προέκυψε ότι υπάρχει ένα κενό στις εισπράξεις της Τεχνόπολης από τον έλεγχο των ταμειακών μηχανών, των ταμειακών αποδείξεων της τάξεως των 470.000 ευρώ, περίπου μισό εκατομμύριο ευρώ. Υπάρχει ένα ολόκληρο πόρισμα, το πόρισμα αυτό βρίσκεται στη διάθεση του σώματος, κύριε πρόεδρε, το πόρισμα λέει ότι πάρα πολύ συχνά δεν χτυπιόντουσαν στις ταμειακές μηχανές τα προϊόντα τα οποία καταναλώνονταν. Αυτό αποτελεί ταμειακή ατασθαλία και φορολογική. Είχαν εκδοθεί κουπόνια τα οποία δεν είχαν θεωρηθεί από την εφορία, επίσης λαμβάνονταν αποφάσεις από το διοικητικό συμβούλιο για κεράσματα της τάξης των 20.000 ευρώ κάθε χρόνο, κλπ. Αυτά περιέχονται στο πόρισμα, το πόρισμα θα πάρει το δρόμο του, υπάρχει υποχρέωση να γνωστοποιηθεί στις ελεγκτικές αρχές της χώρας, και θα έχουμε φαντάζομαι την ευκαιρία να το συζητήσουμε εκ νέου. Προς το παρόν ετέθη σε διαθεσιμότητα ο διευθυντής των κυλικείων γιατί από την πρώτη μέρα διαπιστώθηκαν σοβαρές αταξίες. Σπεύδω να πω ότι πρόκειται για έκθεση ορκωτών λογιστών η οποία διατάχθηκε prima facie, με βάση στοιχεία εξώφθαλμα που ερχόντουσαν από έλεγχο. Είναι νομίζω μέλημα όλων μας αυτή η υπόθεση να ξεκαθαριστεί. Θα προχωρήσει ο έλεγχος και στα προηγούμενα χρόνια γιατί ο έλεγχος αυτός αφορά μόνο το 2010, προκειμένου σε πλήρη διαφάνεια να μπορούμε να λέμε τι έχει συμβεί στην Τεχνόπολη, και τι δεν έχει συμβεί. Είχα προϊδεάσει το σώμα, το είχα πληροφορήσει ότι από κάποια πρώτα στοιχεία, εμφανίζονται κατά πολύ πολύ πιο αυξημένα τα έσοδα του Μαρτίου του 2011 από τον Μάρτιο του 2010.

Σχετικά με  Συμβασιούχους:  Για τους συμβασιούχους, πρόκειται να συναντηθώ αύριο το μεσημέρι μαζί τους. Είχα δεσμευτεί ότι όταν θα λυνόταν η κατάληψη θα ήμουν διαθέσιμος να συναντηθούμε, να δούμε ποια λύση μπορούμε να βρούμε σε αυτό το ακανθώδες θέμα που ταλαιπωρεί τον Δήμο, ταλαιπωρεί και τους ίδιους εδώ και πολλά χρόνια. Θα περιμένουμε να καθαρογραφεί και η προτελευταία απόφαση του Αρείου Πάγου, για να δούμε τι λέει, και θα πορευτούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.