Παράταση για τους Συμβασιούχους από το ΥΠ. ΕΣ.

ergazomenoi

 

Δόθηκε τελικά παράταση των συμβασιούχων που η σύμβασή τους έληξε πριν απο την εξάντληση του 18μηνου. Για το θέμα έχει δημιουργηθεί μείζον ζήτημα από την διαφορετική συμπεριφορά που υιοθέτησαν οι δήμοι με τους συμβασιούχους που εληξε στις 30/4/11 η χρηματοδότησή τους από το ΥΠ. ΕΣ. χωρίς όμως να εξαντληθεί ο χρόνος της σύμβασής τους.

 Η έναρξη του συγκεκριμένου προγράμματος είχε ημερομηνία 1/11/09.Οι περισσότεροι όμως δήμοι προσέλαβαν τους συμβασιούχους μετά από την διαδικασία και λόγω εκλογών περί τον Απρίλιο του 2010. Το υπουργείο εξέδοσε σχετική εγκύκλιο λίγο αργά. Έτσι έληξε η διάρκεια της χρηματοδότησης χωρίς να εξαντληθεί το 18μηνο.

Άλλοι δήμοι λοιπόν είχαν υπογράψει για το υπόλοιπο της θητείας. Άλλοι είχαν υπογράψει για όλο το 18μηνο από την υπογραφή και απέλυσαν τους συμβασιούχους και κάποιοι άλλοι ειδοποίησαν του εργαζόμενους να κάτσουν σπίτια τους μέχρι νεοτέρας. Έτσι δημιουργήθηκε ένα διαφορετικό καθεστώς για κάθε δήμο. Μπροστά σ´ αυτό το αδιέξοδο την λύση έδωσε το Υπουργείο με εγκύκλιό του σήμερα το πρωί με την νομιμοποίηση της παράτασης των συμβάσεων.