Συνάντηση για την προστασία του όρους Αιγάλεω

aigaleoo

 

 

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Θ. Μπούφης και ο Πρόεδρος του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων Αθήνας – Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ) Γρ. Γουρδομιχάλης σε πολύ καλό κλίμα, συζήτησαν σχετικά με τη πυροπροστασία του Όρους Αιγάλεω.

Στη συνάντηση, επικαιροποιήθηκε η συνεργασία του ΠΕΣΥΔΑΠ με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, που ισχύει από το 2002 και αφορά στο κύριο βάρος της πρόληψης δασικών πυρκαγιών στο Όρος Αιγάλεω. Ο Γενικός Γραμματέας ενημερώθηκε εκτεταμένα για τη συμμετοχή του ΠΕΣΥΔΑΠ στις ενέργειες πρόληψης και καταστολής  πυρκαγιών στο Όρος Αιγάλεω και στα περιαστικά άλση. 

Συγκεκριμένα, όπως ενημέρωσε ο Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, ο ΠΕΣΥΔΑΠ θα υλοποιήσει και αυτή τη χρονιά, δράσεις που σχετίζονται με την διάνοιξη δασικών δρόμων από κατολισθήσεις και απορρίψεις αποβλήτων, σε εκτεταμένους καθαρισμούς και αποψιλώσεις, στην επάνδρωση πυροφυλακίων, στην εποχούμενη και στατική φύλαξη σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ και την πυροσβεστική, στην επισκευή, συντήρηση και τροφοδοσία δεξαμενών πυρόσβεσης, στην ενεργοποίηση δικτύου ασύρματης επικοινωνίας, στην πρόσληψη και εκπαίδευση – με τη συνεργασία της πυροσβεστικής – εποχικών πυροφυλάκων, στη συνεργασία με εθελοντικές οργανώσεις, στον συντονισμό της δράσης των δήμων – μελών του που έχουν απ’ ευθείας πρόσβαση στο όρος Αιγάλεω. Ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ ζήτησε τη συνδρομή του ΓΓ ώστε να αντιμετωπιστούν προβλήματα σχετικά με την εφαρμογή της νομιμότητας στο όρος Αιγάλεω, στον έλεγχο δραστηριοτήτων που αφορούν σε καύσεις, στη παρουσία της ΕΛΑΣ, στην αποκατάσταση ζημιών σε κεντρικές υδατοδεξαμενές αλλά και τη διάθεση υδροφόρων οχημάτων στο σύνδεσμο.

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Θ. Μπούφης αναγνώρισε το έργο του ΠΕΣΥΔΑΠ και τον ρόλο του στην αντιπυρική προστασία, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα βήματα που έχουν γίνει μέχρι στιγμής στον τομέα της πρόληψης και της κατάσβεσης των πυρκαγιών στο όρος Αιγάλεω και δεσμεύτηκε να παρέμβει στους αρμόδιους φορείς για την ικανοποίηση των αιτημάτων του συνδέσμου. Από την πλευρά του, ο Γρ. Γουρδομιχάλης τόνισε ότι: «Το έμπρακτο ενδιαφέρον της Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Μπούφη και η δέσμευση του για υποστήριξη των δράσεων πυρασφάλειας του ΠΕΣΥΔΑΠ είναι σημαντική. Εκ μέρους των 18 Δήμων μελών μας δεσμευόμαστε ότι και φέτος θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για την προστασία του δασικού και περιαστικού πρασίνου».