Συνάντηση Μαθητικής Δημιουργίας στην Αγία Παρασκευή

mathites_agia

 

Την 5η Συνάντηση Μαθητικής Δημιουργίας διοργάνωσε ο Δήμος Αγίας Παρασκευής σε συνεργασία με τις σχολικές κοινότητες. Είναι η 5η χρονιά που τα σχολεία συγκεντρώνουν όλη την πολιτιστική αυθόρμητη έκφραση των μαθητών και την προβάλλουν σε όλη την πόλη με σκοπό το Ανοιχτό Σχολείο στη Γειτονιά. Οι μαθητές δραστηριοποιούνται στο θέατρο και τον αυτοσχεδιασμό στους δρόμους και τις πλατείες ,στα εικαστικά στην δημιουργία μηνυμάτων μέσω της τέχνης , στην ζωγραφική και τις κατασκευές και βέβαια στην μουσική.

Όλη αυτή η έκφραση και επιδεξιότητες παρουσιάζονται σε διάφορους κοινόχρηστους χώρους της πόλης από το πρωί μέχρι το βράδυ. Τον πρωτότυπο αυτό θεσμό δημιούργησε η τέως δημοτική αρχή του κ. Γιαννακόπουλου και συνέχισε με επιτυχία και σοβαρότητα όπως φάνηκε και η σημερινή αρχή του κ. Ζορμπά. Την Συνάντηση Μαθητικής Δημιουργίας διοργανώνει το αυτοτελές Τμήμα Παιδείας με τη συνεργασία της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων και των λειτουργών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Συμμετείχαν τα σχολεία όλων των βαθμίδων και για πρώτη φορά τα νηπιαγωγεία με θεατρικό παιχνίδι και εκλείσε με ανοιχτή συναυλία στην πλατεία του Αγίου Ιωάννου με συμμετοχή των μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων.

Στην έναρξη της 5ης Μαθητικής Συνάντησης απήυθηνε χαιρετισμό ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε : «Στα πλαίσια της σύνδεσης του σχολείου με τον πολιτισμό, την τοπική κοινωνία, την ιστορία, τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας ,στηρίζουμε, για πέμπτη συνεχή χρονιά, ένα πολύ σημαντικό πολιτιστικό θεσμό που καθιερώσαμε ως Δήμος με την συμπαράσταση όλων των εκπαιδευτικών φορέων.Στόχος μας είναι η ανύψωση του τοπικού μας πολιτιστικού γίγνεσθαι και η διάσωση και προβολή της ανεκτίμητης πολιτιστικής μας κληρονομιάς μέσα από την ελεύθερη έκφραση των μαθητών μας σε όλους τους τομείς καλλιτεχνικής και πολιτιστικής δημιουργίας όπως είναι το θέατρο, ο χορός ,η χειροτεχνία και η ζωγραφική .Στηρίζουμε τις προσπάθειες δημιουργικής έκφρασης της νεολαίας, πιστεύουμε ακράδαντα στον κοινωνικό ρόλο του σχολείου, ατενίζουμε με ελπίδα και αισιοδοξία το μέλλον του τόπου μας και ευχόμαστε κάθε επιτυχία στην προσπάθεια αυτή των μαθητών μας !»