Επικαιροποιημένα στοιχεία ζητάει ο Ζώης

zois2

Τα επικαιροποιημένα στοιχεία για την απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων ζητάει με ερώτησή του ο κ. Χρήστος Ζώης καθώς όπως λέει «Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα <<Ηλεκτρονική υπηρεσία απογραφής των μισθοδοτούμενων από το Ελληνικό Δημόσιο>> το σύνολο όλων όσων μισθοδοτούνται, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, με βάση την απογραφή που διενεργήθηκε τον Ιούλιο του 2010,  ανερχόταν σε 768.009 άτομα. Ο αριθμός αυτός, όμως, έχει μεταβληθεί , δεδομένου ότι, λόγω συνταξιοδότησης, έχουν αποχωρήσει χιλιάδες υπάλληλοι, έχουν λήξει οι συμβάσεις χιλιάδων συμβασιούχων, ενώ έχουν επέλθει και  αλλαγές στη δομή του κράτους λόγω της εφαρμογής του σχεδίου ‘’Καλλικράτη’,’ που επηρεάζουν τον αριθμό όσων μισθοδοτούνται.
Ο Υπουργός Εσωτερικών, μετά τη συνάντηση  που είχε με την τρόικα(εκπρόσωποι  Δ.Ν.Τ.-Ε.Ε.-Ε.ΚΤ.) στις 12 Μαΐου 2011 , ανακοίνωσε ότι το 2010 έλαβαν χώρα 53.500 ,περίπου, αποχωρήσεις δημοσίων υπαλλήλων και ότι οι αποχωρήσεις κατά το πρώτο τρίμηνο του 2011 ανέρχονται σε 6.500.
Παράλληλα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο Υπουργός Εσωτερικών ,στην ίδια συνάντηση , έχουν εγκριθεί ως τώρα 1.145 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και έχουν γίνει 1583 μετατάξεις προσωπικού από τον ΟΣΕ και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, στο δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, που λογίζονται  όμως ως νέες προσλήψεις.
Η Τρόικα, κατά την τελευταία επίσκεψή της, στα αρμόδια υπουργεία ενημερώθηκε για τις εξελίξεις και έλαβε τα επικαιροποιημένα στοιχεία, τα οποία όμως δεν έχουν αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα για την απογραφή ή στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών.
Το Υπουργείο Εσωτερικών, όπως πληροφορούμαστε, έχει παραλάβει τα στοιχεία από την καταγραφή προσωπικού που διενήργησαν οι 16μελείς ομάδες καταγραφής που είχαν συσταθεί σε όλα τα υπουργεία ,τις Ειδικές και τις Γενικές Γραμματείες, για την υλοποίηση του υποέργου <<Καταγραφή και Ανάλυση της Υφιστάμενης Κατάστασης >>με  Α/Α 2 της πράξης <<Αναμόρφωση του Κράτους: Προς ένα επιτελικό κράτος>>, που εντάσσεται  στο  Επιχειρησιακό Πρόγραμμα <<Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013>>.
Το υποέργο αυτό, είχε ως αντικείμενο την καταγραφή και ανάλυση της υφιστάμενης οργανωτικής και επιχειρησιακής κατάστασης των Υπουργείων(κεντρικές υπηρεσίες),Γενικές και Ειδικές Γραμματείες, της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης και των υπηρεσιών του Πρωθυπουργού.

Κατόπιν τούτων, ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:
1.    Πόσοι είναι σήμερα οι δημόσιοι υπάλληλοι του στενού και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, αλλά και όλοι όσοι μισθοδοτούνται από το Ελληνικό Δημόσιο; Να κατατεθούν αναλυτικά τα σχετικά επικαιροποιημένα στοιχεία για κάθε κατηγορία (μόνιμοι, αορίστου χρόνου, συμβασιούχοι, εποχιακό και ωρομίσθιο προσωπικό, μετακλητοί, όργανα επί θητεία, με έμμισθη εντολή, μέλη διοικητικών συμβουλίων, Πρόεδροι, Διευθύνοντες Σύμβουλοι, Διοικητές και Υποδιοικητές),ανά φορέα, ανά Υπουργείο και ανά Ν.Π.Δ.Δ.
2.    Ποιο το συνολικό μισθολογικό κόστος των  ως άνω υπαλλήλων;
3.    Ποια είναι τα στοιχεία που προέκυψαν  ως προς τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων από την καταγραφή προσωπικού που διενήργησαν οι 16μελείς ομάδες καταγραφής; Να κατατεθεί το  παραδοτέο έργο των Ομάδων Συντονισμού και των Ομάδων Καταγραφής του υποέργου, του Επιχειρησιακού Προγράμματος <<Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013>>, <<Καταγραφή και ανάλυση της Υφιστάμενης Κατάστασης>>