Έναρξη της Εβδομάδας Περιβάλλοντος και Εθελοντισμού

prasino

 

Την πρώτη εβδομάδα Περιβάλλοντος και Εθελοντισμού διοργανώνει 28/5 – 5/6 ο Δήμος Αθηναίων στην πλατεία Κοτζιά, με σκοπό την ευαισθητοποίηση των δημοτών, προκειμένου η πόλη να αποκτήσει περισσότερο πράσινο και να γίνει πιο φιλική προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο.

Την έναρξη της εβδομάδας Περιβάλλοντος, η οποία γίνεται στο πλαίσιο της ανθοκομικής έκθεσης, θα κηρύξουν ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου Άγγελος Αντωνόπουλος, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Ανδρέας Βαρελάς και η πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης (ΟΝΑ) Παναγιώτα Ψαράκη.

Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, ο αναπληρωτής καθηγητής χημείας και τεχνολογίας φυσικών πόρων του Πανεπιστημίου Αθηνών Κωνσταντίνος Χασάπης θα παρουσιάσει μια καινοτομική μέθοδο κομποστοποίησης για την παραγωγή εδαφοβελτιωτικού από οικιακά και κηπευτικά απορρίμματα.

Θα ακολουθήσει συναυλία με τα μουσικά σύνολα του Δήμου Αθηναίων. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας Περιβάλλοντος στην πλατεία Κοτζιά, θα υπάρχει και περίπτερο της υπηρεσίας Αστικής Πανίδας του Δήμου Αθηναίων. Στο περίπτερο ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί για θέματα σχετικά με την προστασία των κατοικίδιων ζώων και των αδέσποτων. Για τους μικρούς και μεγάλους φίλους μας θα υπάρχει η δυνατότητα υιοθεσίας μικρού αριθμού αδέσποτων κουταβιών που θα υπάρχουν στο χώρο.