ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ -ΗΜΕΡΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ- ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ- ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

jpg_2

 

 

Πρόσκληση στην Ημερίδα Ημέρα Καριέρας

O Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας και το Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης του Δήμου (ΔΙΕΚ) σας προσκαλούν στην ενδιαφέρουσα και πρότυπη ημερίδα που θα διοργανωθεί τη Δευτέρα 30 Μαΐου και ώρα 17:00, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη» (Εμ. Μπενάκη 70, Αμφιάλη) με θέμα: Ημέρα καριέρας των αποφοίτων του ΙΕΚ Κερατσινίου Προοπτικές – Ευκαιρίες ένταξης στην αγορά εργασίας

Σκοπός της ημερίδας είναι η επαφή των αποφοίτων με εκπροσώπους της αγοράς εργασίας και η εξοικείωση τους με τις απαιτήσεις των επιχειρήσεων. Το ΙΕΚ του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας διατηρεί δεσμούς με την αγορά εργασίας που επιτρέπουν στους αποφοίτους του να διεκδικούν με αξιώσεις την επαγγελματική τους αποκατάσταση.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής: Έναρξη 17:00 Χαιρετισμός Από τη Διευθύντρια του ΙΕΚ κ. Μαράκου Μαρία Χαιρετισμός Από το Δήμαρχο της πόλης κ. Τζανή Λουκά Χαιρετισμός Από την αναπληρώτρια Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Γεννηματά Φώφη Παρουσίαση από σπουδαστές των ειδικοτήτων του ΙΕΚ Ειδικός Ναυτιλιακής Κατεύθυνσης Τεχνικός Μηχανών Θαλάσσης και Σκαφών Αναψυχής Σχεδιαστής Μέσω Συστημάτων Η/Υ Στέλεχος Τραπεζικών Εργασιών Γραφίστας Εντύπου και ηλεκτρονικών Μέσων Ειδικός Μηχανογραφημένου Λογιστηρίου Ομιλία Του Υπουργού Υ.Θ.Υ.Ν.Α.Λ. κ. Διαμαντίδη Γιάννη με θέμα «Προοπτική της Ελληνικής Ναυτιλίας» Ομιλία Του κ. Γαβριήλ Γεωργίου, μέλους της Διοικούσης Επιτροπής του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών με θέμα: «Παγκόσμιο επιχειρηματικό περιβάλλον και ελληνική ναυτιλιακή επιχείρηση.

Αναγκαιότητα στελέχωσης των ναυτιλιακών γραφείων με έμπειρο προσωπικό». Ομιλία Του Διευθυντή Ένωσης Επιχειρήσεων Ναυτιλίας κ. Καβαλιέρου Νικολάου με θέμα «Αξιολόγηση του παραγόμενου έργου του ΙΕΚ Κερατσινίου και αναγκαιότητα υποστήριξης των αποφοίτων στο ναυτιλιακό χώρο». Ομιλία Του κ. Γιαννιώτη Σπύρου, οικονομικού Διευθυντή της Aegean marine petroleum με θέμα «Ο ρόλος των Τραπεζών στο σύγχρονο οικονομικό περιβάλλον.

Ευκαιρίες ένταξης των αποφοίτων του ΙΕΚ στη στελέχωση των τραπεζικών καταστημάτων». Ομιλία Του Εκπροσώπου των εταιρειών ΒΙ.ΠΑ. Σχιστού Κερατσινίου κ. Ακτύπη Διονυσίου με θέμα: «Ανάλυση των επαγγελματικών δυνατοτήτων και προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων».

Απολογισμός ημερίδας Από τη διευθύντρια του ΙΕΚ κ. Μαράκου Μαρία. Η ημερίδα συντονίζεται από το Δημοσιογράφο κ. Παρασκευά Νικόλαο διαπιστευμένο ναυτιλιακό συντάκτη.