Επίσκεψη Σπουδαστών του Ε.Κ.Δ.Δ στο Δήμο Αμαρουσίου ως Πρότυπο ΟΤΑ

fotites_vraveusi

 

 

Σχετικά με τις βέλτιστες πρακτικές οργάνωσης, διοίκησης και ποιότητας σε έναν Δήμο ενημερώθηκαν οι τελειόφοιτοι σπουδαστές του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ) στη διάρκεια της επίσκεψής τους στο Δήμο Αμαρουσίου ως Δήμο πρότυπο σε επίπεδο λειτουργίας και οργάνωσης.

Μετά το τέλος του σεμιναρίου, που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της πόλης, τους σπουδαστές υποδέχτηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.

Το πρόγραμμα της εκπαιδευτικής επίσκεψης των σπουδαστών περιελάμβανε παρουσίαση του Γενικού Γραμματέα Μιχάλη Χρηστάκη, σχετικά με το πλαίσιο λειτουργίας του Δήμου Αμαρουσίου, και συγκεκριμένα τις πιστοποιημένες πρακτικές και διαδικασίες ποιότητας που ακολουθεί ο Δήμος σε επίπεδο εσωτερικής λειτουργίας αλλά και κατά τις συναλλαγές του με τους πολίτες.

Ειδικά, όσον αφορά στο επίκαιρο για το Δήμο ζήτημα της εσωτερικής λειτουργίας ο κ. Χρηστάκης, εξήγησε στους συμμετέχοντες τις διαδικασίες για τη μετάβαση από τον ισχύοντα Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ) στον επόμενο, βάσει όσων ορίζει ο «Καλλικράτης». Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πιστοποίηση της ποιότητας των υπηρεσιών του Δήμου, έδωσε στους εκπαιδευομένους και η υπεύθυνη του γραφείου ποιότητας του Δήμου κ. Καπασά.

Με το ίδιο πλαίσιο αναφοράς, το Μαρούσι ως Δήμο πρότυπης λειτουργίας, που ήταν και το περιεχόμενο της εκπαιδευτικής επίσκεψής των μελλοντικών στελεχών της δημόσιας διοίκησης, συνάντησε τους σπουδαστές και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, εστιάζοντας κυρίως στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου. Με αναφορές στο Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας, στις υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας προς τους αδυνάμους, ο κ. Πατούλης, έθεσε το συγκεκριμένο τομέα ως έναν από τους πλέον κρίσιμους και ενδεικτικούς του «επιπέδου οργάνωσης και λειτουργίας ενός δήμου και της ποιότητας των παρεχόμενων προς τους δημότες του υπηρεσιών».

Στο τέλος της επικοινωνίας τους, ο κ. Πατούλης, ευχήθηκε σε όλους καλή σταδιοδρομία, με οδηγό την ευσυνειδησία και την υπευθυνότητα κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.