Με πολλές ελλείψεις η απογραφή

apografi

Με πολλές ελλείψεις έγινε όπως φαίνεται η απογραφή του 2011 που μόλις έληξε σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και οι δημοτικές αρχές που αγωνιούν για τα τελικά αποτελέσματα προβαίνουν σε διαβήματα διαμαρτυρίας
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της επιστολής που έστιελε ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου Σωτήρης Μεθενίτης, στον πρόεδρο της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής Ανδρέα Γεωργίου. Με την οποία αναφέρει ότι “Ο Δήμος Μαρκοπούλου Μεσογαίας έχει δεχθεί τις δύο τελευταίες ημέρες (24 & 25/5), περισσότερες από 400 κλήσεις δημοτών και δεκάδες προσωπικές παραστάσεις στα γραφεία του Δήμου μας, από διαφορετικές περιοχές του Μαρκοπούλου και του Πόρτο Ράφτη, που δηλώνουν, ότι δεν έχουν απογραφεί, είτε γιατί ο Απογραφέας δεν πέρασε καθόλου από την περιοχή τους, είτε γιατί πιθανόν να πέρασε, αλλά δεν βρήκαν τη σχετική έγγραφη ειδοποίηση στην πόρτα τους!
Σας ενημερώνουμε, ότι έχουμε ήδη από χθες το πρωί στις 9 π.μ. ειδοποιήσει σχετικά, τον Επόπτη της Απογραφής ΙΣΜΑΗΛ ΝΤΟΝΤΙΝ, αλλά μέχρι σήμερα, Πέμπτη, ώρα 11:00 π.μ., οι σχετικές διαμαρτυρίες και τα παράπονα των συμπολιτών μας συνεχίζονται ακατάπαυστα!

Παρακαλώ, όπως λάβετε άμεσα μέτρα, ορθής και ομαλής διεκπεραίωσης της απογραφής του πληθυσμού του Δήμου μας, γιατί διαφορετικά θα είμαστε υποχρεωμένοι να ζητήσουμε την επανάληψη της σχετικής διαδικασίας απογραφής, η οποία στον Δήμο μας, φαίνεται ότι εξελίσσεται με άκρως προβληματικό τρόπο, χωρίς σωστή προετοιμασία και με κακή σχεδίαση και υλοποίηση!”
Στις περισσότερες όμως περιπτώσεις οι δήμαρχοι δεν έλαβαν τέτοιου είδους τηλεφωνήματα καθώς οι περισσότεροι πολίτες δεν γνώριζαν για την απογραφή.