Με τον αναπτυξιακό πάρκινγκ και πάρκο στην Κηφισιά

parking10

Με απόφαση του υφυπουργού Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Παναγιώτη Ρήγα, η οποία θα δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως εγκρίθηκε η υπαγωγή στον αναπτυξιακό νόμο της επιχείρησης «Σταθμός Αυτοκινήτων Πλ. Πλατάνου Κηφισιάς Ανώνυμη Εταιρεία Παραχώρησης» και με διακριτικό τίτλο «ΑΛΣΟΣ PARKING A.E.» για την κατασκευή του δημοτικού υπόγειου χώρου στάθμευσης στην Πλατεία Πλατάνου.
Ο χώρος στάθμευσης θα κατασκευαστεί σε ιδιόκτητο οικόπεδο του Δήμου Κηφισιάς όπου σήμερα λειτουργεί υπαίθριο δημοτικό πάρκιν. Το έργο αποτελείται από πέντε υπόγεια επίπεδα συνολικής χωρητικότητας 624 θέσεων και προβλέπεται να κατασκευαστεί με τις πιο σύγχρονες τεχνικές προδιαγραφές ενώ θα είναι απόλυτα προσβάσιμο στα ΑΜΕΑ. Δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην υπέργεια επιφάνεια στην οποία έχει προβλεφθεί κατασκευή πάρκου με υψηλότατο ποσοστό έκτασης πρασίνου.
«Η δημιουργία ενός πρότυπου υπόγειου χώρου στάθμευσης αποτελούσε πάγιο αίτημα τόσο των κατοίκων όσο και του εμπορικού κόσμου της Κηφισιάς. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που τα έργα πνοής για την πόλη μας γίνονται πια πραγματικότητα. Ο υπόγειος χώρος στάθμευσης μαζί με τα έργα του ιστορικού κέντρου και την ελεγχόμενη στάθμευση είναι έργα απαραίτητα για μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη. Συνεχίζουμε το έργο μας» δήλωσε ο Δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Γ. Χιωτάκης.