Στον Ασκούνη η ΚΕΔΕ

askounis-kallithea

Φωτογραφήθηκε προφανώς ο δήμαρχος Καλλιθέας κ. Κώστας Ασκούνης στην συνάντηση που έγινε μεταξύ Λάμπρου Μίχου, Ανδρέα Νεφελούδη και Σπύρου Λυκούδη ως ο διάδοχος του Νικήτα Κακλαμάνη στην προεδρία της ΚΕΔΚΕ.
Από την πλευρά του κ. Μίχου αναφέρθηκε ότι παρ’ όλη την διαφαινόμενη αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ στις ερχόμανες εκλογές της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας, το Αυτοδιοικητικό κίνημα επιθυμεί να συνεχιστεί η συνεργασία που έγινε στις περασμένες αυτοδιοικητικές εκλογές και από την οποία αναδείχτηκαν αρκετοί δήμαρχοι του ΠΑΣΟΚ.
Την ίδια επιθυμία εξέφρασαν και τα μέλη της Δημοκρατικής Αριστεράς χωρίς να θέσουν κανέναν απολύτως όρο στα πρόσωπα. Σύμφωνα με ακριβείς πληροφορίες του myota.gr οι εκπρόσωποι της Δημοκρατικής Αριστεράς δήλωσαν ότι η επιλογή του επικεφαλής της ΚΕΔΚΕ είναι καθαρά εσωτερικό θέμα του ΠΑΣΟΚ και δεν έθεσαν κανέναν όρο. Εξέφρασαν όμως την επιθυμία να είναι ένας από τους δημάρχους που υποστηρίχτηκε και από την Δημοκρατική Αριστερά στις περασμένες εκλογές, φωτογραφίζοντας σαφώς τον κ. Ασκούνη αφού ο έτερος διεκδικητής της προεδρίας κ. Κοιμήσης δεν είχε τέτοιου είδους υποστήριξη.
Αν και δεν δεσμεύτηκε ο κ. Μίχος αφού δεν του ζητήθηκε, φέρεται να διαβουλεύτηκε με τα όργανα του Κινήματος και να υποστήριξε ότι αυτή η επιθυμία της Δημοκρατικής Αριστεράς πρέπει να γίνει σεβαστή.
Ετσι λύνεται και ένα σημαντικό πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ για την διαδοχή της ΚΕΔΕ αφού η κόντρα Κοιμήση και Ασκούνη είχε πάρει σοβαρές διαστάσεις.
Η συζήτηση που έγινε μεταξύ Δημοκρατικής Αριστεράς και ΠΑΣΟΚ ήταν πάντως περισσότερο πολιτική καθώς και οι δυο πλευρές έχουν σχεδόν κοινές αντιλήψεις στα θέματα αυτοδιοίκησης εκτός από το θέμα του εκλογικού συστήματος.
Αίσθηση πάντως προκάλεσε η συνάντηση αυτή ενώ πολλοί περίμεναν μια συνάντηση μεταξύ Δημοκρατικής Αριστεράς και ΣΥΡΙΖΑ αφού οι περισσότεροι αυτοδιοικητικοί μέχρι πρότινος ήταν μαζί και καθημερινά επικοινωνούν μεταξύ τους. Με την συνάντηση αυτή οι γέφυρες μεταξύ Δ.Α. και ΣΥΡΙΖΑ κόβονται εντελώς και τώρα το πρόβλημα πέφτει στους αυτοδιοικητικούς του ΣΥΡΙΖΑ αφού αναμένεται ισχνή παρουσία στις συνελεύσεις και μάλλον πλήρης αποκλεισμός από τα όργανα.
Στο στρατόπεδο του ΠΑΣΟΚ τώρα ξεκαθαρίζει και λίγο το τοπίο σε επίπεδο ΠΕΔΑ, Περιφερειακή Ενωση Δήμων Αττικής αφού ο κ. Ασκούνης ήταν αναμφισβήτητος διεκδικητής του τίτλου. Η θέση χειρεύει και στο προσκήνιο βγαίνουν ο δήμαρχος Ιλίου κ. Ζενέτος και ο δήμαρχος Αγιων Αναργύρων κ. Σαράντης.