Αλλαγή φρουράς στην παράταξη Αλαβάνου

alavanos

Παραιτήθηκε εχθές με ανακοίνωσή του από το  Περιφερειακό συμβούλιο Αττικής ο Αλέκος Αλαβάνος που είναι επικεφαλής του Συνδυασμού «Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής – Ελεύθερη Αττική». Η παραίτηση του κ. Αλαβάνου έγινε στα πλαίσια της εναλλαγής προσώπων στην εκπροσώπηση της παράταξής του στα όργανα. Τώρα την θέση του παίρνει ο ο κ. Χρ. Καπάταης  που υπήρξε και υποψήφιος βουλευτής Α’ Αθήνας του ΠΑΣΟΚ και τώρα είναι μέλος του Συντονιστικού του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής.

Σύμφωνα με την προγραμματική συμφωνία που έχει γίνει στο Μέτωπο Αλληλεγγύης θα υπάρξουν κι άλλες τέτοιες πέντε παραιτήσεις μέχρι την λήξη της θητείας.
Μετά την ανακοίνωση της παραίτησης ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Σγουρός κάλεσε τον κ. Αλαβάνο να ανακαλέσει την απόφασή του, σημειώνoντας τα εξής: «Είναι τιμή για το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής οι επικεφαλής των 10 παρατάξεων που το αποτελούν και που πήραν νωπή λαϊκή εντολή, να παραμένουν μέχρι το τέλος. Η εκτίμησή μου είναι γνωστή, την έχω πει δημόσια. Όμως, αν πραγματικά θέλουμε να βοηθήσουμε με σταθερά βήματα, χρειαζόμαστε όλες τις φωνές, είτε συμφωνούν είτε διαφωνούν. Αυτό είναι, άλλωστε, το μεγαλείο της δημοκρατίας και του διαλόγου».
Ομως ο κ. Αλαβάνος απάντησε ότι η παραίτησή του αποτελεί και μια απάντηση σε όσους απαξιώνουν το πολιτικό σύστημα.
Να σημειώσουμε ότι ο κ. Αλαβάνος είναι ο μόνος πολιτκός που συμμετέχει στις συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα. Πολλοί τον είχαν προειδοποιήσει να μην κατέβει ανάμεσα στον κόσμο. Ομως εκείνος πήγε κα μάλιστα έτυχε και θερμής υποδοχής από πολλούς.