Εκτιμήσεις για Eκλογές ΚΕΔΚΕ

kedke53

 

 

 

Στις 15 Ιουλίου ή την πρώτη Σεπτεμβρίου θα γίνουν οι εκλογές της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του προέδρου της ΚΕΔΚΕ κ Απ. Κακλαμάνη αφού σήμερα το πρωί υπογράφτηκε το σχετικό ΠΔ από τον ΥΠ. Εσωτερικών και πήγε στο ΣτΕ για έγκριση. Η ΚΕΔΚΕ το περιμένει από ώρα σε ώρα ενώ δεν υπάρχουν επίσημες πληροφορίες για το ποιές από τις προτεινόμενες μετατροπές περιλαμβάνονται.

 Σύμφωνα πάντα με ανεπίσημες πληροφορίες το Υπ. Εσωτερικών δέχτηκε την διεύρυνση της ΠΕΔ Αττικής σε 350 περίπου από 250, δέχτηκε ορισμένα σημεία οικονομικής φύσεως και συμπεριέλαβε διατάξεις που προβλέπουνε αναλογικότερη εκπροσώπηση χωρίς αποκλεισμούς για τις μικρές παρατάξεις.

Δεν έχει γίνει γνωστό τι έγινε τελικά με την δίαταξη που προβλέπει την εκπροσώπηση της αντιπολίτευσης. Μετά το μεσημέρι θα έχουμε νέα.

Όσον αφορά πάντος την ημερομηνία διενέργιες των εκλογών ο κ. Κακλαμάνης εκτίμησε ότι οριακά προλαβαίνουμε να ολοκληρωθεί η διαδιακασία μέχρι τις 15 Ιουλίου. Σημειώθηκε όμως ότι αν δεν προλάβουμε μέχρι τότε, θα πάμε για τις αρχές Σεπτεμβρίου.