Σκάνδαλα σε δεκάδες δήμους

lefta

Σωρεία σκανδάλων αποκαλύπτουν ο νέες δημοτικές αρχές και ειδικά την περασμένη εβδομάδα με την ψήφισε Ισολογισμών και απολογισμών των Νομικών Προσώπων των δήμων που συνενώθηκαν αποκαλύφθηκαν από εξωδημοσιολογιστικές πράξεις και συναλλαγές μέχρι ελλείμματα στα ταμεία. 
Εχθές πάλι έσκασε ίδια περίπτωση στον δήμο Αγρινίου στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Εκτός από υπεξαίρεση στην ΔΕΥΑΑ, ακούστηκε και νέα υπόθεση με το ταμείο του Δημοτικού Πάρκιν.
Εκεί ο οικονομικός έλεγχος έδειξε ότι υπάρχει έλλειμα στην Εταιρεία Στάθμευσης Αγρινίου – Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το έλλειμμα ίσως να ξεκινά από τις 20 χιλ ευρώ και να φτάνει τις 30 χιλ ευρώ.
Ο πρόεδρος της Εταιρείας Κώστας Παπαθανασίου αμέσως μόλις ενημερώθηκε για το συμβάν ενημέρωσε το δήμαρχο Αγρινίου Παύλο Μοσχολιό, ο οποίος διέταξε να ερευνηθεί το θέμα σε βάθος και να κατατεθεί μήνυση κατά παντός υπευθύνου.
Το ίδιο περιστατικό είχαμε και στο Δήμο Βόλου. Γνωστό πια το θέμα της Θεσσαλονίκης. Το ίδιο και στο δήμο Παπάγου – Χολαργού το ίδιο στην Μύκονο, το ίδιο στην Ημαθία.
Μείζον ζήτημα έχει δημιουργηθεί καθώς υπαίτιοι αλλά όχι κερδισμένοι από τις υποθέσεις αυτές παρουσιάζονται οι υπάλληλοι ταμίες και οικονομικοί διαχειριστές. Στις περιπτώσεις έχουν ενδώσει σε πιέσεις δημάρχων προς εξυπηρέτηση ημετέρων που προσλήφθηκαν αλλά πληρώθηκαν με μαύρο χρήμα.
Σε πολλές από αυτές τις περιπτώσεις έχει διαταχθεί με αίτηση του νέου Δημάρχου διαχειριστικός έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο.