Με δάκρυα ο περιορισμός του κόστους της Αυτοδιοίκησης

iskos

Εξεγέρσεις παρατηρούνται στους Παιδικούς Σταθμούς καθώς τώρα που συστήνονται τα νέα Νομικά Πρόσωπα και λαμβάνονται οι αποφάσεις, το κόστος των περικοπών της κυβέρνησης μετακυλίεται στους γονείς των βρεφών και νηπίων.
Τα νέα νομικά πρόσωπα διενεργούν αυτήν την εποχή αναμορφώσεις προϋπολογισμών και λαμβάνουν αποφάσεις για τα στροφεία του Σεπτεμβρίου κάτω από το βάρος  των περικοπών.
Εχθές οι γονείς των Παιδικών Σταθμών Παπάγου – Χολαργού κατέλαβαν την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Χολαργού κα ανάγκασαν την δημοτική αρχή εκτός διαδικασίας να ακυρώσει απόφαση του Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου και να επανεξετάσει τη πρόσφατη απόφαση αύξησης μέχρι και 300% στα τροφεία.
Χαρακτηριστική ήταν η σκηνή όπου ο πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών με δάκρυα στα μάτια εξήγησε στους γονείς ότι δεν υπάρχουν οικονομικές δυνατότητες για να λειτουργήσουν οι Παιδικοί Σταθμοί και αν δεν πληρώσουν οι γονείς θα είναι υποχρεωμένος να τους κλείσει καθώς το κράτος υποχρηματοδοτεί τους δήμους.
Από τους Παιδικούς Σταθμούς Παπάγου Χολαργού λείπουν όπως παραδέχτηκαν και οι γονείς 450.000 ευρω.
Την ίδια στιγμή στην ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ έχει αναρτηθεί κείμενο με φωτογραφία του Υπ. Εσωτερικών κ. Ραγκούση με το σχόλιο «Αποκαλυπτικά τα στοιχεία ένα χρόνο μετά από την ψήφιση του Καλλικράτη: περιορισμός του κόστους αυτοδιοίκησης για τον κρατικό προϋπολογισμό κατά 1,2 δις, δηλαδή 25% σε σύγκριση με το 2009! Ταυτόχρονα δεν υφίσταται θέμα υποχρηματοδότησης των δήμων, όπως εξηγεί σε επιστολή του προς τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων ο υπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιάννης Ραγκούσης