Συμμετέχει η ΠΟΕ ΟΤΑ στην στάση της Πέμπτης

poeotaporeia

Να συμμετάσχει μαζικά στην 24ωρη απεργία των Δ.Ε.Κ.Ο. την ΠΕΜΠΤΗ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011 και στη στάση εργασίας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. την ίδια μέρα και την μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια που οργανώνονται απ’ τα συνδικάτα αποφάσισε η ΠΟΕ ΟΤΑ στη σύσκεψη Ομοσπονδιών του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της.
Οι ομοσπονδίες καλούν τις κεντρικές συνδικαλιστικές οργανώσεις σε Γενική Απεργία με την κατάθεση του μνημονίου στη Βουλή, με μαζικό μπλοκάρισμα της Βουλής και την κατάληψη Δημοσίων κτηρίων, όσο χρειαστεί για να  αποτραπεί η διαδικασία ψήφισης αυτού του επαίσχυντου νομοσχεδίου.
Καλούν τα σωματεία σε συνεργασία και με άλλους φορείς στην κατάληψη όλων των κεντρικών Δημαρχείων, τα οποία μπορούν να μετατραπούν σε κέντρα αντίστασης και συζήτησης και σημεία εξόρμησης για αποκλεισμούς άλλων Δημοσίων κτηρίων, την ενίσχυση πρωτοβουλιών για ελεύθερη-δωρεάν πρόσβαση στα Νοσοκομεία, σε συνεργασία με το κίνημα των Νοσοκομειακών Γιατρών, αλλά και αφετηρίες ενίσχυσης της οργανωμένης συμμετοχής στο κίνημα των πλατειών.
Επίσης αποφασίστηκε η διοργάνωση μαζικής μηχανοκίνητης πορείας στο κέντρο των πόλεων και στο κλείσιμο των Χ.Υ.Τ.Α. της Φυλής και της Θεσσαλονίκης.
Επίσης στην ανακοίνωση που εκδόθηκε οι συνδικαλιστικές οργανώσεις χαιρετίζουν τους εργαζόμενους και τη νεολαία που συμμετέχουν καθημερινά στο κίνημα των «αγανακτισμένων» πολιτών που κατακλύζουν τις πλατείες και ενώνουν τη φωνή τους μαζί τους.
Οι εργαζόμενοι λένε αποτελούν οργανικό κομμάτι αυτού του κινήματος, γιατί είναι οι πρώτοι που πλήττονται απ’ τη βάρβαρη πολιτική του μνημονίου και με την ορμητική-μαζική συμμετοχή τους σ’ αυτές τις διαδικασίες μπορούν να δώσουν διέξοδο σε όφελος του λαού και της νεολαίας.
Οι εργαζόμενοι δεν δημιούργησαν το χρέος και δεν πρόκειται να το πληρώσουν οι ίδιοι. Δεν θα δεχτούν την εκποίηση των δικαιωμάτων τους και της περιουσίας της χώρας μας, σε όφελος των διεθνών τοκογλύφων-δανειστών μας.
Καλούν όλο τον Ελληνικό λαό σε γενικό ξεσηκωμό για να αποτραπεί το γενικό ξεπούλημα της χώρας μας, που προβλέπεται με το νέο μνημόνιο που πρόκειται να κατατεθεί τις επόμενες μέρες στη βουλή.
Στις 11 το πρωί της Πέμπτης θα μαζευτούν όλοι οι εργαζόμενοι της ΠΟΕ ΟΤα στην πλατεία Κλαυθμώνος