Συνεδριάζει σήμερα το Περιφερειακό Συνβούλιο

perifereia237

 

 

Συζήτηση για το ιστορικό κέντρο της Αθήνας θα πραγματοποιηθεί μεταξύ άλλων στη 15η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη 7 Ιουνίου 2011 και ώρα 15:00 στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου – Χολαργού).

Τα θέματα Ημερησίας Διάταξης : 1. Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης για την κατάρτιση του τριετούς Επιχειρησιακού Προγράμματος, προϋπολογισμού 45.000 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.). (Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Λ. Βασιλάκου)

2. Αποδοχή διάθεσης πίστωσης του ΥΠ.ΜΕ.ΔΙ. για τον καθαρισμό ρεμάτων Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής. (Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Β. Κόκκαλης) 3. Ορισμός εκπροσώπου Περιφερειακής Ενότητας Νότιας Αθήνας για τη Γνωμοδοτικής Επιτροπή Ανέλκυσης Ναυαγίων για τα Λιμενικά Τμήματα Ι΄ ΦΛΟΙΣΒΟΥ και ΣΤ΄ Γλυφάδας. (Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Μ. Καρακλιούμη)

4. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τη λειτουργία του εργοστασίου πλινθοκεραμοποιίας της εταιρείας «ΚΕΡΑΜΟΥΡΓΙΚΗ ΡΑΦΗΝΑΣ Α.Ε.» στη Ραφήνα Αττικής. (Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ι. Προμπονάς) 5. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την κατασκευή και τη λειτουργία του κτιριακού συγκροτήματος εμπορικών χρήσεων της “EUROTERRA ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ” στο Δήμο Λαυρίου. (Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ι. Προμπονάς) 6. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και αποκατάστασης για το λατομείο αδρανών υλικών και συνοδών εγκαταστάσεων στη λατομική περιοχή (χώρος 3) «ΜΕΡΜΗΓΚΑΡΗΣ» Δ.Δ. Μυλοποτάμου, Δήμου Κυθήρων Ν. Αττικής. (Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ι. Προμπονάς) 7. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τη λειτουργία των εγκαταστάσεων αποθήκευσης και διακίνησης υγρών καυσίμων της εταιρείας ΕΚΟ ΑΒΕΕ στον Ασπρόπυργο Αττικής. (Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ι. Προμπονάς)

8. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου: Εκσυγχρονισμός και Λειτουργία Γενικού Νοσοκομείου Αττικής «ΚΑΤ». (Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ι. Προμπονάς) 9. Διοργάνωση ημερίδας για την αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων του λεκανοπεδίου) (Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Σ. Χρήστου) 10. Διοργάνωση ημερίδας με θέμα: «Εθελοντισμός-Κοινωνική Αλληλεγγύη και Κοινωνική Συνοχή». (Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Σ. Χρήστου) 11.Διοργάνωση ενημερωτικής ημερίδας για την αντιμετώπιση της προσβολής του φοίνικα από το κόκκινο σκαθάρι. (Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Σ. Χρήστου) 12. Συζήτηση για το Κέντρο της Αθήνας. (Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Παπαδημητρίου – Τσάτσου)