Ερώτηση για την καθυστέρηση νομοσχεδίου για τους εθελοντές πυροσβέστες

710-dasos3_494x320

 

 

 Ερώτηση σχετικά με την καθυστέρηση του νομοσχεδίου για τους εθελοντές πυροσβέστες απεύθηναν προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη οι ι βουλευτές Φώτης Κουβέλης ,Θανάσης Λεβέντης ,Νίκος Τσούκαλης ,Γρήγορης Ψαριανός.

Συγκεκριμένα η επιστολή προς τον υπουργό αναφέρει :

Σε ερώτησή μας προς τον κ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη στις 8/12/2010 (αρ. πρωτ. 7491) για τους εθελοντές πυροσβέστες, ο αρμόδιος Υπουργός απαντώντας στις 17-12-2010(αρ. πρωτ. 7017/4/12172), δήλωνε ότι «στόχος του Υπουργείου είναι η ουσιαστική ενίσχυση του θεσμού του εθελοντή πυροσβέστη, για τη θωράκιση του φυσικού περιβάλλοντος και κυρίως του δάσους απέναντι στον κίνδυνο πυρκαγιών. Στο πλαίσιο αυτό,.., το σχέδιο νόμου, που αφορά στην αναβάθμιση του θεσμού του εθελοντή πυροσβέστη και των εθελοντικών πυροσβεστικών υπηρεσιών, επαναπροωθείται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος… προκειμένου, μετά την επεξεργασία του να προωθηθεί από το Υπουργείο μας στη Βουλή».

Για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο υπήρξε η δέσμευση ότι θα ήταν έτοιμο πριν από τις γιορτές του Πάσχα. Εντούτοις, ενάμιση μήνα μετά, οι διαδικασίες για την κατάθεση του νομοσχεδίου ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί. Με βάση τα προαναφερόμενα ερωτάται ο αρμόδιος κ. Υπουργός: 1. Για ποιο λόγο παρατηρείται τόση κωλυσιεργία στην ολοκλήρωση των διαδικασιών για την κατάθεση του νομοσχεδίου που αφορά στους εθελοντές πυροσβέστες; 2. Πότε θα κατατεθεί στη Βουλή το εν λόγω νομοσχέδιο;