Εντονες αντιδράσεις για τις συγχωνεύσεις των ΔΟΥ

eforia81

 

 

Έντονες είναι οι αντιδράσεις ανα την Ελλάδα για την μεταφορά και συγχώνευση των ΔΟΥ που θα έχει ως αποτέλεσμα την ταλαιπωρία χιλιάδων δημοτών και την επιδείνωση των ήδη οξυμένων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Στις δύο προηγούμενες δεκαετίες πολλές δημοτικές αρχές είχαν δημιουργήσει κινήματα στις πόλεις τους για να εξασφαλίσουν μια ΔΟΥ και να απαλύνουν τα προβλήματα συγκέντρωσης, μεταφοράς και εξυπηρέτησης.

Αυτήν την εποχή εφαρμόζεται σχέδιο Καλλικράτης και στο Υπ. Οικονομικών με σκοπό την εγκατάλειψη πολλών κτιρίων και τη μείωση προσωπικού ανά ΔΟΥ.

Ομως ήδη τα προβλήματα είναι μεγάλα, υπάρχουν προβλήματα αποθήκευσης, παρατηρούνται μεγάλες ουρές και έλλειψη προσωπικού. Η πρόσφατη μάλιστα μετακίνηση μεγάλου αριθμού υπάλλήλων στα ελεγκτικά κέντρα έχει δημιουργήσει ήδη μεγάλα προβλήματα λειτουργίας.

Ετσι ξεκινούν οι αντιδράσεις. Οι περισσότερες δημοτικές αρχές αποφεύγουν να ασχοληθούν με το ζήτημα αν και γνωρίζουν ότι θα τις κάψει.

Την πλήρη όμως αντίθεση του στη μεταφορά των υπηρεσιών της Δ.Ο.Υ. Γλυφάδας από το κτίριο της Γούναρη αρ. 227 εξέφρασε, με ομόφωνη απόφαση του το Δημοτικό Συμβούλιο (αρ. απόφασης 203/2011) στην πρόσφατη συνεδρίαση του.

Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων καταλήγει ότι η επιχειρηματική και επαγγελματική δραστηριότητα τόσο του Δήμου όσο και των όμορων Δήμων είναι τόσο μεγάλη ώστε να επιβάλλεται επιτακτικά η μη μεταφορά των υπηρεσιών του Δήμου σε άλλους Δήμους.

Όπως εξηγεί και ο Δήμαρχος Κώστας Κόκκορης σε επιστολή που έστειλε πριν από λίγες μέρες στον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου «η μεταφορά της Εφορίας θα δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα τόσο στην εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων όσο και των κατοίκων της Γλυφάδας. Το κτίριο, στο οποίο στεγάζεται είναι ιδιόκτητο ανήκει στο υπουργείο Οικονομικών, ενώ στο σημείο που βρίσκεται διευκολύνει την πρόσβαση των πολιτών και διαθέτει χώρους στάθμευσης. Επιπλέον, στη Γλυφάδα υπάρχουν 3.500 επιχειρήσεις με μεγάλο όγκο φορολογικού ενδιαφέροντος από πλευράς εισοδήματος και φόρου ακινήτων, ο πληθυσμός της ανέρχεται στους 120.000 κατοίκους, ενώ σήμερα εξυπηρετεί και άλλους Δήμους, όπως Βούλας-Βάρης-Βουλιαγμένης μέχρι και Σαρωνικού. Στοιχεία τα οποία καθιστούν σημαντική την παραμονή της στην περιοχή σε σχέση με τους όμορους Δήμους».

Ετσι ο Δήμος Γλυφάδας ίσως είναι ένας από αυτούς που θα αποφύγουν την ταλαιπωρία των δημοτών τους αφού αντέδρασε εγκαίρως.