Δήλωση Κακλαμάνη για τα επεισόδια

syntagma1482

Δήλωση έκανε ο πρώην Δήμαρχος Αθήνας, κ. Νικήτας Κακλαμάνης, με αφορμή τους σημερινούς βανδαλισμούς της Αθήνας, από τους “γνωστούς αγνώστους”: 
Ο κ. Κακλαμάνης αναφέρει:
«Για μία ακόμη φορά, η Αθήνα μας υπέστη βάρβαρη κακοποίηση της ιστορίας της, των μνημείων της αλλά και της περιουσίας των πολιτών της.

Αδιαφορώ για την προέλευση των “μπαχαλάκηδων”, όπου κι αν ανήκουν, οι οποίοι, πάντα σχεδόν, ανενόχλητοι επαναλαμβάνουν το ίδιο έργο της καταστροφής της Αθήνας και της δυσφήμησης της πατρίδας και βέβαια δεν έχουν καμία σχέση με τη μεγάλη πλειοψηφία των πραγματικά αγανακτισμένων συμπολιτών μας.

Ζητώ, για μία ακόμη φορά, από τη Κυβέρνηση ή την όποια Κυβέρνηση, να ψηφίσει άμεσα νόμο, που να μετατρέπει το αδίκημα του βανδαλισμού της πόλης, σε ιδιώνυμο κακούργημα, με τις αντίστοιχες αυστηρές ποινές φυλάκισης.

Αυτός ο νόμος δεν χρειάζεται «διαπραγμάτευση» ή «επαναδιαπραγμάτευση» με καμία Τρόικα, αφού είναι θέμα αποκλειστικά δικό μας”.
Ισως όμως ο Δήμαρχος δεν γνωρίζει ότι η αστυνομία επί δύο ώρες περίπου από τις 12 μέχρι τις 2 έκανε χρήση χημικών και κροτίδων προς τους απόλυτα ειρηνικούς και σχεδόν ακίνητους αγανακτισμένους διαδηλωτές ξεσηκώνοντας την αγανάκτησή τους και βέβαια δημιουργώντας μια ασφυκτική ατμόσφαιρα στο Σύνταγμα που άρχισε να αδειάζει για να μπορέσουν να προχωρήσουν οι γνωστοί μπαχαλάκηδες προς την βουλή έτσι ώστε να φτάσουν μέχρι τα ΜΑΤ και να αρχίσει το πατιρντί.

Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη στις 12:15 μπροστά από την Μεγάλη Βρετανία που υποτίθεται ότι γίνονταν επισόδεια. Μέχρι τις 14:00 που αποχωρήσαμε από εκεί λόγω της υπερβολικής χρήσης δακρυγόνων δεν είχε γίνει κανένα απολύτως επεισόδιο όπως περιέργως θέλουν να τα παρουσιάζουν ορισμάνα ΜΜΕ.