ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΘΕΣΕΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ από τον ΑΣΔΑ

asdasgoyros

Την Τρίτη 14 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας στα γραφεία ΑΣΔΑ, με τη συμμετοχή αιρετών και υπηρεσιακών εκπροσώπων των Δήμων – μελών του Συνδέσμου, προκειμένου να διαμορφωθεί από κοινού πρόταση για τη συμμετοχή μας στο πρόγραμμα «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΘΕΣΕΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΜΕΣΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ»  για τη Δυτική Αθήνα.
Πρόκειται για Πρόγραμμα του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ», το οποίο αφορά σε δράσεις κοινωνικής εργασίας, στις οποίες οι άνεργοι θα εργαστούν για πέντε μήνες με αμοιβή 625 € το μήνα και πλήρη ασφαλιστική κάλυψη.
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του ΑΣΔΑ κ. Ανδρέας Μποζίκας, ο Δήμαρχος Πετρούπολης κ. Θωμάς Κοτσαμπάς, από τον Δήμο Αγίας Βαρβάρας η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής & Πολιτισμού κα. Άννα Γούναρη και  η  Αντιδήμαρχος Παιδείας & Διοίκησης κα. Αλεξάνδρα Φέγγη, από τον Δήμο Αιγάλεω ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Ηλίας Καρυπίδης και από τον Δήμο Φυλής ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου κ. Παναγιώτης Δρόλιας. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης υπηρεσιακά στελέχη των Δήμων και του ΑΣΔΑ.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εργασίας στον ΑΣΔΑ κατατέθηκαν από τους συμμετέχοντες  απόψεις για την υλοποίηση του Προγράμματος στη Δυτική Αθήνα, που συνοψίζονται ως εξής:
Το τοπικό πρόγραμμα κοινωφελούς χαρακτήρα, που θα διαμορφώσει ο ΑΣΔΑ για την γεωγραφική ενότητα της Δυτικής Αθήνας σε συνεργασία με τους Δήμους μέλη του, θα αφορά κυρίως έργα πρασίνου στους ορεινούς όγκους αρμοδιότητας του Συνδέσμου και στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης». Παράλληλα, θα δοθεί έμφαση στην παροχή υψηλού επιστημονικού επιπέδου υπηρεσιών, σε κοινωνικούς τομείς όπως κοινωνικές δράσεις για παιδιά και νέους, εξωσχολικά προγράμματα για μαθητές και παιδιά, φροντίδας και μέριμνας ηλικιωμένων κλπ.
Εντός των επόμενων ημερών θα ολοκληρωθούν οι απαραίτητες ενέργειες για την οριστική και ολοκληρωμένη πρόταση του ΑΣΔΑ και των Δήμων – μελών του για την Δυτική Αθήνα.
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προτάσεων στο Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης είναι η 1η Ιουλίου 2011.