Περιφεριακός σχεδιασμός για την αντιμετώπιση πυρκαγιών

maniatis_dimarxoi

Ο Συντονισμός των εμπλεκόμενων φορέων και η λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας για την αντιμετώπιση κινδύνων από δασικές πυρκαγιές ήταν το θέμα σύσκεψης μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθηνών κ. Κώστα Μανιάτη,  των Δημάρχων της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αθηνών και  υπηρεσιακών παραγόντων, που πραγματοποιήθηκε στις 15-06-2011 στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αθηνών.
Στη σύσκεψη συζητήθηκαν λεπτομέρειες που αφορούν την προστασία των πολιτών και της περιοχής σε περιπτώσεις πυρκαγιών κατά την διάρκεια της θερινής  περιόδου.
Στο πλαίσιο της εποικοδομητικής  συνεργασίας που υπάρχει μέχρι σήμερα συζητήθηκαν βελτιώσεις που είναι αναγκαίες στις υποδομές καθώς και συμπληρωματικά μέτρα ώστε Περιφέρεια, Δήμοι, Πυροσβεστική Υπηρεσία, Αστυνομία, Δασαρχεία, και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να επιτύχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Κοινή πεποίθηση όλων είναι η ανάγκη διεκδίκησης περισσότερων κονδυλίων προκειμένου να καλυφθούν οι έκτακτες ανάγκες και η προετοιμασία των φορέων  με τα κατάλληλα μέσα για την αντιμετώπισή τους.
Στη σύσκεψη παρευρέθησαν : o Δ/ντης Αυτοτελούς  Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Αττικής κ. Φουντάς Γεώργιος, o Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής         κ. Βασίλειος Ζορμπάς,o Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γεώργιος Πατούλης, o Δήμαρχος          Nέας Ιωνίας κ. Ηρακλής Γκότσης, ο Δήμαρχος Φιλοθέης – Ψυχικού κ. Παντελής Ξυριδάκης,    ο Δήμαρχος Χαλανδρίου κ. Γεώργιος Κουράσης, ο Δήμαρχος Πεντέλης  κ. Δημήτρης    Στεργίου – Καψάλης, ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου κ. Ηλίας Μοσχονάς, ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας Χαλανδρίου κ. Μύρων Ανριανάκης, ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας και πρασίνου Νέας Ιωνίας κ. Φώτης Τσομπάνογλου, ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας Κηφισιάς κ. Βασίλειος Ξυπολυτάς, ο Δ/ντης Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής κ. Ιωάννης Διαμαντόπουλος,        ο Δ/ντης Αστυνομίας Ανατολικής Αττικής κ. Ευάγγελος Τσεκούρας και ο Δασάρχης Πεντέλης κ. Πέτρος Σακκάς.