Εν αναμονή αρμοδιοτήτων και ορκωμοσίας

kastanidis-koukoulo

Εν αναμονή της έκδοσης των Προεδρικών Διαταγμάτων από το Συμβούλιο της Επικρατείας οι Υπουργοί και Υφυπουργοί του Εσωτερικών δεν ορκίστηκαν και περιμένουν να ξεκαθαρίσουν οι αρμοδιότητές τους.
Ο κ. Καστανίδης και ο κ. Κουκουλόπουλος περιμένουν να δουν ποιές ακριβώς θα είναι οι αρμοδιότητες τους ως προς την Αυτοδιοίκηση. Ειδικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι αρμοδιότητες που έχουν να κάνουν με το Ελεγκτικό Συνέδριο αλλά και με τις προσλήψεις.
Μείζον θέμα έχει δημιουργηθεί με τους δημάρχους που ισχυρίζονται τεκμηριωμένα ότι έχουν την οικονομική δυνατότητα να κάνουν προσλήψεις ειδικά στα Νομικά Πρόσωπα που τρέχουν διάφορα προγράμματα Παιδικών Σταθμών, Πρόνοιας, Πολιτισμού και Αθλητισμού. Οι αιρετοί περιμένουν να δουν αν θα υπαχθούν στις αρμοδιότητες του κ. Καστανίδη ή σ’ αυτές του κ. Ρέππα.
Οι πρώτες συζητήσεις που γίνονται μεταξύ Δημάρχων και Καστανίδη Κουκουλόπουλου δείχνουν προθέσεις μεγάλων αλλαγών στον Καλλικράτη.
Σημαντικό στοιχείο είναι ότι ο κ. Καστανίδης προέρχεται από το Υπ. Δικαιοσύνης και ήδη έχει πάρει μηνύματα – αιτήματα για την διευθέτηση των ζητημάτων που ανακύπτουν κυρίως σε θέματα γραφειοκρατίας.
Αγκάθι όμως παραμένει το ζήτημα της συνεργασίας του Υπ. Εσωτερκών με το Υπουργείο Οικονομικών. Οι σχέσεις Βενιζέλου Καστανίδη δεν είναι οι καλύτερες δυνατές. Αντίθετα καλές σχέσεις έχουν οι κ. Βενιζέλος και Κουκουλόπουλος.
Επίσης μείζον ζήτημα αποτελεί ο έλεγχος του ΑΣΕΠ και η οργάνωσή του μαζί με την οργάνωση των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων.
Αν και οι σχέσεις Ρέππα – Καστανίδη είναι άψογες μέχρι σήμερα πολλοί εκφράζουν φόβους επικαλυπτόμενων αρμοδιοτήτων και συγκρούσεων. Ερωτηματικό βέβαια παραμένει και το θέμα του Γεν. Γραμματέα κ. Δημήτρη Στεφάνου που προφανώς θα προσχωρήσει στην ομάδα Καστανίδη – Κουκουλόπουλου.