Ολοκληρώθηκε το 16ο Συνέδριο Εκλεγμένων Γυναικών

 

Ολοκληρώθηκε το 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εκλεγμένων Γυναικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ & Β’ Βαθμού. Ο ρόλος των αιρετών γυναικών στη νέα Αρχιτεκτονική του Καλλικράτη, οι τοπικές πολιτικές υγείας και κοινωνικής μέριμνας ήταν τα κυριότερα θέματα του συνεδρίου Τη διοργάνωση του τετραήμερου συνεδρίου είχε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης και το Δίκτυο Εκλεγμένων Γυναικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ & Β’ Βαθμού «Η ΑΘΗΝΑ».

Κατά την διάρκεια του Συνεδρίου αναπτύχθηκαν μία σειρά από θέματα που αφορούν στο ρόλο των αιρετών γυναικών στα νέα δεδομένα που δημιουργεί ο Καλλικράτης, καθώς και θέματα που αφορούν στην κοινωνική πολιτική, την πρόληψη και αγωγή της υγείας, αλλά και στην ανάπτυξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας.

Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων βραβεύτηκαν προσωπικότητες για την κοινωνική προσφορά τους και τη συμβολή τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Βραβεία απονεμήθηκαν στην Βιργινία Τσουδερού πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών, στην Γιάννα Δεσποτοπούλου Πρόεδρος των Special Olympics, στη Χρυσοπηγή Δεβετζή Ολυμπιονίκη, στην γερόντισσα των Μαρασίων Βσιλική Λαμπίδου και σε άλλες γυναίκες της Θράκης με ιστορική συμβολή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Το συνέδριο ολοκληρώθηκε με διήμερο κοινωνικό πρόγραμμα «Μια Ματιά, Τρεις Χώρες», το οποία περιλάμβανε επισκέψεις στις Φέρες, στο Σουφλί, στο Διδυμότειχο στους Μεταξάδες, στο Τρίγωνο και στην Ορεστιάδα καθώς και στο νησί της Σαμοθράκης. Στην επίσκεψη στη Σαμοθράκη συμμετείχε και ο κ. Άκης Γεροντόπουλος, Αναπληρωτής Εκπρόσωπος και Υπεύθυνος Περιφερειακών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της Νέας Δημοκρατίας.