Γ.Σγουρός:ΟΧΙ ΣΕ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΙΣΟΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ

sgoyros_ee

 

Παρέμβαση στη Συνεδρίαση του Προεδρείου της Σοσιαλιστικής Ομάδας της Επιτροπής των Περιφερειών έκανε ο Περιφερειάρχης Αττικής και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής των Περιφερειών Γ.Σγουρός η οποία έγινε θετικά αποδεκτή από τα μέλη του Προεδρείου της Σοσιαλιστικής Ομάδας και ιδιαίτερα από την Πρόεδρο της Ε.τ.Π Μερσέντες Μπρέσο και τον Πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Ομάδας Κάρλ-Χάϊνς Λάμπερτς.

Μιλώντας στη συνεδρίαση του Προεδρείου της Σοσιαλιστικής Ομάδας της Επιτροπής των Περιφερειών ο Γιάννης Σγουρός τόνισε την ανάγκη για μια ειλικρινή συζήτηση στους κόλπους της Ομάδας για την πορεία του σοσιαλισμού στην Ευρώπη. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για τις ελάχιστες σοσιαλιστικές κυβερνήσεις που έχουν απομείνει στην ΕΕ και με την εμπιστοσύνη των πολιτών στα σοσιαλιστικά κόμματα να μειώνεται δραματικά, είναι χρέος μας να φέρουμε στο τραπέζι της συζήτησης τις αιτίες αυτής της τάσης», υπογράμμισε και συνέχισε τονίζοντας:

«Δεν θα ξανακερδίσουμε τους πολίτες μας με καθαρά τεχνοκρατικές και ισολογιστικές προσεγγίσεις. Είναι αναγκαίος ένας πολιτικός λόγος που κατανοεί τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών και επιχειρεί να βρει λύσεις. Σαν ευρωπαίοι σοσιαλιστές και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, έχουμε την υποχρέωση να αφήσουμε κατά μέρος προσωπικές ή και στενά εθνικές ατζέντες και να επικεντρωθούμε στη διαμόρφωση μιας πειστικής πολιτικής διαλεκτικής, που μας διαφοροποιεί ουσιαστικά από τα άλλα κόμματα».