Εμπρός στο δρόμος που χάραξε ο Γκορτζίδης

gkortzidis

Με μεγάλη αγωνία παρακολουθεί η Αυτοδιοίκηση το θέμα των ενταλμάτων που έχουν σταλεί στον πάρεδρο για την πληρωμή 31 συμβασιούχων από το Δήμο Αργυρούπολης Ελληνικού.
Ο Δήμαρχος Χρήστος Γκορτζίδης ετοιμάζεται να γίνει το επίκεντρο για μια ακόμη φορά μετά την γνωστή απεργία πείνας, αφού μπορεί να προχωρήσει και στην διαδικασία του «εντέλλεσθε»  σε περίπτωση που ο πάρεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου επιστρέψει τα εντάλματα πληρωμής των 31 συμβασιούχων των οποίων οι συμβάσεις έχουν λήξει από τον Ιούνιο.
Όπως είναι γνωστό ο Δήμαρχος αποφάσισε παρά τις εντολές του Υπουργείου να μην απολύσει κανέναν συμβασιούχο, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι δεν θα εφαρμόσει στο δήμο του την  πολιτική του Μνημονίου και της Τρόικας.
Ετσι σε συμφωνία με τους εργαζόμενους που προσέφυγαν σε ασφαλιστικά μέτρα που εκδικάζονται στα μέσα Ιουλίου καθώς αυτοί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες εδώ και πολλά χρόνια, συνέχισαν την εργασία τους με κίνδυνο βέβαια όχι να μην πληρωθούν, αλλά να καταλογιστούν οι αμοιβές τους στον Δήμαρχο και τους Δημοτικούς Συμβούλους.
Σημαντικό είναι να αναφέρουμε ότι όπως και στους περισσότερους δήμους από τις 120 θέσεις συμβασιούχων που αιτήθηκε ο Δήμος Αργυρούπολης Ελληνικού στο Υπ. Εσωτερικών εγκρίθηκαν μόνο 30. Με αυτούς είναι αδύνατον να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες του Δήμου και σημαντικοί τομείς όπως οι Παιδικοί Σταθμοί.
Να θυμίσουμε βέβαια την περίπτωση του Νέου Ηρακλείου όπου το δικαστήριο δικαίωσε μεν τους συμβασιούχους και υποχρέωσε το δήμο να τους  κρατήσει και να τους  πληρώσει, ο πάρεδρος όμως καταλόγισε τις πληρωμές αυτές στον δήμαρχο και στο δημοτικό συμβούλιο.  Η υπόθεση για να τελεσιδικήσει και να λάβει την νομιμότητα μονιμοποίησης διαρκεί πάνω από έξι χρόνια ενώ οι καταλογισμοί γίνονται στα τρία χρόνια. Μέχρι τότε οι αιρετοί αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα ενημερότητας κλπ στην καλύτερη περίπτωση.
Σε κάθε περίπτωση μέχρι τα μέσα Ιουλίου το ενδιαφέρον στρέφεται στον Δήμο Αργυρούπολης Ελληνικού αν δεν προβεί σε μια τροπολογία η νέα ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών που πιέζεται ασφυκτικά από όλους σχεδόν τους δημάρχους της χώρας.