Και επίσημη ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ για τον Ασκούνη στην ΚΕΔΕ

askounis-kallithea

Οπως είχαμε γράψει πριν από περίπου ένα μήνα το ΠΑΣΟΚ έκλεισε μαζί με την Δημοκρατική Αριστερά την υποψηφιότητα του Κώστα Ασκούνη στην ΚΕΔΕ. Επίσημη ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με τις εκλογές για την ανάδειξη του νέου ΔΣ της ΚΕΔΕ, αναφέρει τα εξής:
Το ΠΑΣΟΚ, μετά από σχετική εισήγηση του Τομέα Αυτοδιοίκησης, αποφάσισε να υποδείξει ως υποψήφιο Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής ΄Ενωσης Δήμων Ελλάδας τον Δήμαρχο Καλλιθέας Κώστα Ασκούνη. Ο Κώστας Ασκούνης έχει την αποδοχή και της αυτοδιοικητικής παράταξης της Δημοκρατικής Αριστεράς, με την οποία το ΠΑΣΟΚ έχει έλθει σε συνεννόηση για συνεργασία στις αυτοδιοικητικές εκλογές, με καταρχήν συμφωνία στο προγραμματικό πλαίσιο και το χαρακτήρα των εκλογών σε σχέση με τα νέα δεδομένα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση,  εν μέσω της  μεγάλης οικονομικής κρίσης.

O Δήμαρχος Καλλιθέας Κώστας Ασκούνης γεννήθηκε στην Αχαΐα το 1955. Σπούδασε στην Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Πειραιώς και είναι οικονομολόγος.
Εξελέγη για πρώτη φορά Δημοτικός Σύμβουλος το 1986, ενώ από το 1991 έως και το 1997 διετέλεσε Αντιδήμαρχος.
Από το 1998 εκλέγεται Δήμαρχος Καλλιθέας ενώ το Μάρτιο του 2008 εξελέγη μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.
Σήμερα είναι επικεφαλής του Αυτοδιοικητικού Κινήματος  στο Διοικητικό Συμβουλίου της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής, ενώ έχει διατελέσει Αντιπρόεδρός της, καθώς και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης.