Συνέντευξη του Δημάρχου Αγίων Αναργύρων Καματερού κ. Σαράντη

sarantis4

To Δήμαρχο Αγίων Αναργύρων Καματερού φιλοξενεί αυτήν την εβδομάδα το myota.gr, έναν από τους δημάρχους που αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν στις εκλογές των συλλογικών οργάνων του Σεπτεμβρίου.
Και βέβαια ξεκινώντας από το καθιερωμένο στοίχημα που βάζουμε με τους δημάρχους που επισκεπτόμαστε, ο κ. Σαράντης δεσμεύτηκε με τέσσερα έργα που όπως είπε περιλαμβάνονται σε έναν  γενικότερο σχεδιασμό και είναι αντιπροσωπευτικά κοινωνικών αθλητικών και περιβαλλοντικών δράσεων. Ετσι ο δήμαρχος Αγίων Αναργύρων – Καματερού δεσμεύτηκε στο myota.gr και στους δημότες του τον Μαϊο του 2014 που θα τον επισκεφθούμε και πάλι να έχει ολοκληρώσει τρεις βρεφονημπαϊκούς σταθμούς, ένα μεγάλο νέο κλειστό γυμναστήριο που έχει ήδη δημοπρατηθεί με την χρηματοδότηση της Περιφέρειας και όλες του οι εγκαταστάσεις θα είναι προσαρμοσμένες στην χρήση και από ΑΜΕΑ, δύο μεγάλες αναπλάσεις σε Καματερό και Αγίους Αναργύρους που θα συνδέσουν όλες τις γειτονιές με το πάρκο Α. Τρίτση και τέλος αναφέρθηκε και στο μεγαλύτερο έργο της Δυτικής Αθήνας όπως είπε στην διευθέτηση του ρέματος της Εσχατιάς ένα έργο 84 εκατομμυρίων ευρώ από το ΥΠΕΚΑ.
Ο κ. Σαράντης αναφέρθηκε και στις επιδόσεις του Καλλικράτη σημειώνοντας όμως ότι ο ρόλος της αυτοδιοίκησης είναι διεκδικητικός.
Ενα πολύ μεγάλο πρόβλημα που σημείωσε είναι η μεταβίβαση των πόρων που δεν συνοδεύει τον μεγάλο όγκο των αρμοδιοτήτων που μεταφέρθηκαν στους δήμους και ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα είναι το ΕΣΠΑ για το οποίο υποστηρίζει ότι πρέπει να υπάρξει άνιση κατανομή για να υπάρξει ισόρροπη ανάπτυξη στην Αττική. Ο κ. Σαράντης υποστήριξε ότι η βορειοδυτική Αθήνα χρειάζεται ιδιαίτερη υποστήριξη.
Παρ’ όλα αυτά αν και ο χρόνος ήταν πολύ λίγος αλλά και η συνένωση των δήμων όπως των Αγίων Αναργύρων και Καματερού ήταν μια ακόμη πιο δύσκολη διαδικασία ο δήμαρχος σημείωσε ότι υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα τα οποία θα φανούν στο μέλλον. Ο κ. Σαράντης όμως δεν δίστασε να ασκήσει και την κριτική του στα συλλογικά όργανα εκτιμώντας ότι δεν έπαιξαν  τον αυτοδιοικητικό τους ρόλο στην διαδικασία της διοικητικής μεταρρύθμισης.
Δείτε το πρώτο μέρος της συνέντευξης ζωντανά.

Υπάρχει πρόβλημα με το θέμα των προσλήψεων ιδιαίτερα εξειδικευμένου στελεχικού δυναμικού σημειώνει στο δεύτερο μέρος της συνέντευξης στο myota.gr ο Δήμαρχος κ. Νίκος Σαράντης. Ο Δήμαρχος καταγράφει την δική του εμπειρία όπου η πολιτεία ενέκρινε ελάχιστες θέσεις μόνιμου προσωπικού με αποτέλεσμα να μην εξυπηρετείται τελικά ο δήμος λειτουργώντας με έκτακτο προσωπικό αλλά και να μην υπάρχει εργασιακή ειρήνη. Σημειώνει όμως ότι δεν είναι θέμα προσλήψεων αλλά καλής οργάνωσης και εξορθολογισμού για να λειτουργεί σωστά ο δήμος ενώ υποστηρίζει ότι οι δήμοι πρέπει να λειτουργούν με μόνιμο προσωπικό.
Τέλος ο κ. Σαράντης υπερασπίζεται την οικονομική αυτοδυναμία της Αυτοδιοίκησης με τη μεταφορά φόρων έτσι ώστε ο δημότης να μην πληρώνει και στο κράτος και στο δήμο διπλά. Υποστηρίζει ότι οι δημότες αναγνωρίζουν την ανάγκη να πληρώνουν φόρους όταν βλέπουν άμεσα τις υπηρεσίες από τους δήμους.
Δείτε το δεύτερο μέρος της συνέντευξης