Πορεία του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης στο Υπουργείο

poreia_elliniko

Ο δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης έκλεισε τις υπηρεσίες του και διοργάνωσε πορεία δημοτών και εργαζομένων στο υπουργείο Εσωτερικών απαιτώντας λύσεις για τα οξυμένα προβλήματα που είναι  αποτέλεσμα της πολιτικής της κυβέρνηση, του «Καλλικράτη» και της κρίσης και οδηγούν στην κατάργηση ή στη συρρίκνωση ή στην ιδιωτικοποίηση σημαντικών υπηρεσιών των δήμων.

Στο ξεκίνημα της ειρηνικής κινητοποίησης (9.00π.μ.) η αστυνομία επιχείρησε να εμποδίσει τα οχήματα του δήμου να κινηθούν προς την Αθήνα με αποτέλεσμα το κλείσιμο για αρκετή ώρα της λεωφόρου Βουλιαγμένης και τη σημαντική καθυστέρηση της αναχώρησης, των πούλμαν μόνο, για την Αθήνα.
Στην Αθήνα οι καθυστερήσεις συνεχίστηκαν μέχρι τελικά τις 12.30 περίπου που έγινε η συνάντηση με τον υπουργό, με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτή η ολοκλήρωση της κινητοποίησης με την προγραμματισμένη αρχικά παράσταση στο Μαξίμου.

Στη συζήτηση ο υπουργός
•    Ανταποκρίθηκε θετικά  στα εξής σημεία:
α. Να αποδοθούν άμεσα στους δήμους τα χρήματα για κάποιες από τις αρμοδιότητες που τους μεταφέρθηκαν, όπως τα μισθώματα για υπηρεσίες και σχολεία και οι μεταφορές μαθητών.
β. Να βελτιωθούν οι όροι δανεισμού από το Ταμείο Παρακαταθηκών  και  Δανείων.
γ. Να αυξηθεί ο αριθμός των συμβασιούχων για την κάλυψη των αναγκών στις κοινωνικές υπηρεσίες, όπως στους παιδικούς σταθμούς.
•    Δήλωσε  αναρμόδιος για τα ακόλουθα θέματα: το προωθούμενο  ξεπούλημα του Ελληνικού, τις διεκδικήσεις των κληρονόμων Νάστου σε βάρος της δημόσιας περιουσίας στους, την απόδοση των παρακρατημένων περίπου 3,5 εκ. που περικόπηκαν το 2010 και την μη παρακράτηση τους το 2011, τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των δήμων, την  προκήρυξη για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, την ακύρωση των περικοπών  των μισθών και επιδομάτων των εργαζομένων στους δήμους.

«Ήταν ένα πρώτο βήμα. Συνεχίζουμε την προσπάθεια. Επιδιώκουμε το συντονισμό με τους εργαζόμενους και με άλλους δήμους» δήλωσε ο Χρήστος Κορτζίδης μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Χάρη Καστανίδη. Με τη συνάντηση αυτή ολοκληρώθηκε η κινητοποίηση διεκδίκησης και διαμαρτυρίας του δήμου με αιτήματα που αφορούν τα οικονομικά του δήμου, τους εργαζόμενους, το Ελληνικό και τη δημόσια περιουσία.