Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής καταγγέλλει τους άλλους Δημάρχους

zorbas

Για την ανοχή τους στις παρανομίες των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος καταγγέλει τους δημάρχους με δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς.
Στο δελτίο τύπου αναφέρει ότι «Οπως αποδεικνύεται στην πράξη, οι παρανομίες με την πάγια τακτική πολλών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος πανελλαδικά, να μετατρέπουν την πρασιά σε χώρο κύριας χρήσης, κατά παράβαση των διατάξεων του ΓΟΚ και των γενικών όρων που προβλέπονται από τις σχετικές υγειονομικές διατάξει, γίνονται δια της ανοχής, αποδεκτές από την πλειοψηφία των Δήμων της χώρας μας»
Με το δελτίο αυτό ο κ. Ζορμπάς προκάλεσε αίσθηση και επιχείρημα σε μια πολύ δύσκολη οικονομικά περίοδο και εν μέσω καλοκαιριού μάλιστα για ένα οξύ και δυσεπίλυτο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν σχεδόν όλοι οι δήμοι της Ελλάδας σηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων.
Ο κ. Ζορμπάς αναφέρει ότι μετά από πρόταση του,η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, με την αριθμ. 67/15.7.11 ομόφωνη απόφασή της, αρνήθηκε τη χορήγηση προέγκρισης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, διότι ο αιτών, είχε μετατρέψει την πρασιά σε χώρο κύριας χρήσης.
Η νέα Δημοτική Αρχή του Δήμου Αγίας Παρασκευής συνεχίζει στην ανακοίνωση, με πρωτοπόρο και στο θέμα αυτό, το Δήμαρχο κ. Βασίλη Ζορμπά, παραμένει αμετακίνητη στην προεκλογική της δέσμευση, για οριστική αντιμετώπιση του θέματος αυτού, που συνίσταται τόσο στην αντιμετώπιση των Πολεοδομικών παραβάσεων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, όσο και στην αντιμετώπιση της παραβίασης του ωραρίου χρήσης μουσικής και της ηχορύπανσης που δημιουργείται από την υπερβολική και παράνομη έντασή της.
Σημειώνεται ότι, όπως αποδεικνύεται στην πράξη, τέτοιου είδους παρανομίες γίνονται, δια της ανοχής, αποδεκτές από την πλειοψηφία των Δήμων της χώρας μας ,φαινόμενο που είχε παρατηρηθεί και στο Δήμο Αγίας Παρασκευής μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Δημοτικής Αρχής.
Η απόφαση μας για μηδενική ανοχή στο μέχρι σήμερα κρατούν παράνομο καθεστώς και στην πολεοδομική αναρχία είναι αμετάκλητη.

➢    Δεν θα χορηγούνται άδειες λειτουργίας όπου  υπάρχει πολεοδομική παράβαση.
➢    Θα αφαιρούνται οι ήδη χορηγηθείσες άδειες σε λειτουργούσες επιχειρήσεις, εάν δεν εφαρμόζουν τη νομιμότητα.
➢    Δεν θα επιτραπεί η χρήση μουσικής καθώς και η χρήση μουσικών οργάνων πέραν των προβλεπομένων ωραρίων και ορίων έντασης ήχου.
Παραμένουμε συνεπείς στο όραμά μας να εργαστούμε με συνέπεια και επιμονή για να δώσουμε στους δημότες μας την ποιότητα ζωής που τους αξίζει! Ελπίζουμε και ευχόμαστε να μας ακολουθήσουν στην πρωτοποριακή αυτή πρωτοβουλία  μας  και άλλοι Δήμοι».
Το Δελτίο Τύπου αυτό σχολιάστηκε με δυσμενή σχόλια από τους αιρετούς της Αυτοδιοίκησης καθώς πολλές δημοτικές αρχές βρίσκονται σε μεγάλο δίλημμα και κινδυνεύουν με παράβαση καθήκοντος  μπροστά στην ανάγκη να διατηρήσουν τοπικά εμπορικά κέντρα και κοινωνική ζωή στους δήμους τους την ώρα που η αγορά διέρχεται μεγάλη κρίση.
Εντύπωση έκανε πάντως το γεγονός της αναφοράς του κ. Ζορμπά σε άλλους δήμους και έθεσε πολλά ερωτηματικά για τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο.
Για το θέμα αυτό υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια στο μέλη των Επιτροπών Ποιότητας Ζωής που είναι υποχρεωμένα να κλείνουν τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος παρά την θέλησή τους με την διαδικασία ενός διάτρητου συστήματος επιβεβαίωσης των παρανομιών.