Θα κοπούν οι μεγάλες αποδοχές στις ΔΕΥΑ

rovlias

Οι Δήμοι που δεν έχουν στείλει τον πίνακα αποδοχών των υπαλλήλων ΔΕΥΑ Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης θα υποχρεωθούν άμεσα να το κάνουν και θα εξορθολογηστούν  οι αποδοχές που προκαλούν την κοινωνία και οι άδικα υπάρογκες διαφορές στις αποδοχές των εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις και μάλιστα σε υπερχρεωμένους Δήμους τόνισε ο Υφυπουργού Ντίνος Ρόβλιας στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης σε συνάντηση του με εκπροσώπους των εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης (τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζόμενων Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης Παύλο Δραγκόλα και τον Γενικό Γραμματέα ΠΟΕ ΔΕΥΑ Αχιλλέα Μητράκο), οι οποίοι εκπροσωπούν τις απόψεις 6.500 εργαζομένων του συγκεκριμένου κλάδου.
αναφερόμενος στις περιπτώσεις αδικαιολόγητα μεγάλων αποδοχών εργαζομένων σε
Ο κ. Ρόβλιας υπογράμμισε ότι οι Δήμοι που δεν έχουν ανταποκριθεί στο έγγραφο του Υπουργείου και δεν έχουν στείλει τα στοιχεία της μισθοδοσίας των εργαζομένων στις επιχειρήσεις τους θα υποχρεωθούν να το κάνουν άμεσα.
Μετά τη συγκέντρωση όλων των στοιχείων θα υπάρξει συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών, στο  οποίο ανήκει η αρμοδιότητα των δαπανών.
Οι εκπρόσωποι της ΠΟΕ ΔΕΥΑ επισήμαναν ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των εργαζομένων λαμβάνει δίκαιες αμοιβές αναλογικά με την εργασία που προσφέρει και ότι μόνο για ακραίες περιπτώσεις πολύ υψηλών αποδοχών μπορεί να τίθεται θέμα.