Εκστρατεία για την προστασία των δασών της Αττικής από πυρκαγιές και άλλους κινδύνους, ξεκινά Η «Αττική Οικολογική Απάντηση» καθώς και φέτος όπως αναφέρει σε επιστολή της “ο κρατικός μηχανισμός παρουσιάζει ολιγωρίες και ανεπάρκειες, δεν ενισχύεται το έργο των εθελοντικών πυροσβεστών και παραμένουν μια σειρά από συμφέροντα και πιέσεις για τη συρρίκνωση του δασικού πλούτου της περιφέρειας.”
Στο πλαίσιο της εκστρατείας, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της κίνησης Κώστας Διάκος και Γιώργος Δημαράς επισκέφθηκαν το διοικητή της Πυροσβεστικής Αττικής κ. Βασίλη Παπαγεωργίου για να ενημερωθούν για τα προβλήματα της φετινής περιόδου πυροπροστασίας και να θέσουν υπόψιν της υπηρεσίας τις δικές τους προτάσεις. Στη συνάντηση οι Κ. Διάκος και Γ.Δημαράς σημείωσαν τα προβλήματα που προκύπτουν από μείωση που έχει υπάρξει στο προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τις συνταξιοδοτήσεις και την αποχώρηση των συμβασιούχων υπαλλήλων, αλλά και τη μη ενίσχυση της υπηρεσίας από ικανό αριθμό εποχιακών πυροσβεστών.
Επιπλέον, υπογραμμίστηκε το γεγονός ότι οι ενώσεις και ομάδες εθελοντών πυροσβεστών που ενεργοποιούνται στην Αττική δεν υποβοηθώνται από την πολιτεία και με το κατάλληλο υλικό. Ο κ. Παπαγεωργίου, από την πλευρά του, ανέφερε ότι παρά, τις δυσκολίες και τα κενά, το επίπεδο ετοιμότητας και το ηθικό των ανθρώπων της Πυροσβεστικής παραμένει υψηλό.
Τέλος οι δύο πλευρές συμφώνησαν να υπάρξει διαρκής ανταλλαγή απόψεων και ουσιαστική συνεργασία στο θέμα της πυροπροστασίας των αττικών δασών. Επίσης οι εκπρόσωποι της «Ατική Οικολογική Απάντηση» θα συναντήσουν τις επόμενες ημέρες τις εθελοντικές οργανώσεις πυροπροστασίας του Υμηττού, της Πάρνηθας και του Ποικίλου Όρους και θα κάνουν αυτοψίες σε επίφοβα σημεία για την έναρξη πυρκαγιών. Για την προστασία της Πεντέλης, ο Γ. Δημαράς είχε ήδη συνάντηση με το Δασάρχη Αν.Αττικής κ. Πέτρο Σακκά και το εκεί σώμα εθελοντών δασοπυροσβεστών. Αναφερόμενος στην πρωτοβουλία της κίνησης «Αττική Οικολογική Απάντηση¨, στα αποτελέσματα των συναντήσεων, αλλά και σε ενέργειες της πλειοψηφίας της Περιφέρειας Αττικής και της Αρχιεπισκοπής Αθηνών που αφορούν τα δάση της περιοχής, ο Κ. Διάκος δήλωσε: «Τα δάση της Αττικής έχουν φέτος εναντίον τους τη μείωση του προσωπικού της Πυροσβεστικής, τις καθυστερήσεις και πάλι στην εκταμίευση και χρήση των πόρων για την πυροπροστασία και την ελάχιστη ενίσχυση του έργου των εθελοντικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα. Ως ‘συμπλήρωμα’ έρχονται οι τελευταίες πρωτοβουλίες του ΥΠΕΚΑ για νομιμοποίηση των αυθαιρέτων και ελαστικοποίηση των όρων για τη διενέργεια περιβαλλοντικών μελετών στην Αττική, όταν γίνονται παρεμβάσεις μέσα και πέριξ του δάσους. Την ίδια στιγμή, η πλειοψηφία στην Περιφέρεια Αττικής προχωρά σε έγκριση Μελέτης Περιφερειακών Επιπτώσεων για την επέκταση Λατομείου στην Σαλαμίνα εντός αναδασωτέας έκτασης, παρά την αντίθεση των πολιτών και των τοπικών αρχών του νησιού. Ακόμη, σε αντίθεση με απόφαση του ΣτΕ και της κεντρικής διοίκησης και παρά τις αντιδράσεις της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο, εγκρίθηκε άλλη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για κατασκηνώσεις και πολιτιστικό κέντρο της Αρχιεπισκοπής,η οποία προβλέπει να κτιστεί επιφάνεια 2.500 μέτρων στον εθνικό δρυμό Πάρνηθας!»